Acasă Sanatate Folosesti un smartphone!? Uite ce boli grave poti avea: leucemie, cancer

Folosesti un smartphone!? Uite ce boli grave poti avea: leucemie, cancer

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Utilizarea constanta si exagerata a telefonului este cauza multor boli si dereglari ale organismului uman, dupa cum se stie. Si da, printe altele, se poate ajunge si la cancer.

Prietenul care te injunghie pe la spate

Undele electromagnetice emise si receptionate de telefon provoaca daune fizice pe termen lung, in primul rand asupra sistemului nervos central. Lucru extrem de grav, daca stam sa ne gandim ca acesta este cel care controleaza absolut tot ce se intampla in corpul uman. Deci fie ca il folosesti sau doar il tii asupra ta, raul provocat este o certitudine, scrie unica.

Din pacate, pe langa sistemului nervos central, la fel de puternic afectate sunt aparatul reproducator si sistemul endocrin. Alarmant este faptul ca nu e deloc usor sa depistezi pericolele uzului prelungit al telefonului mobil. Asa ca… mai bine le prevenim, pe cat posibil!

Cel mai neindicat loc in care sa tii smartphone-ul

Fie ca o recunosc sau nu, utilizatorii au incredere totala in gadget-urile pe care le detin, nu cred si nu realizeaza ca le fac rau. Din nefericire, stiinta spune altceva.

Leucemie, dereglari hormonale, cancer cerebral, degenerarea progresiva a sistemului nervos central – acesta sunt doar o parte din problemele cu care te poti confrunta.

Daca banuiam asta, acum oamenii de stiinta o confirma: buzunarul este cel mai prost loc in care sa iti tii smartphone-ul. Si asta nu din grija pentru ce ar putea pati telefonul in cauza – zgarieturi etc.- , ci exclusiv pentru sanatatea proprietarului.

Reducerea efectelor nocive

In ciuda faptului ca telefonul mobil ne face rau, asta nu inseamna ca trebuie sa il aruncam. In zilele noastre, prezenta lui a cam devenit obligatorie, e o parte importanta a existentei noastre. Mai in gluma mai in serios, multi il denumesc “extensie” a noastra. Cel mai simplu este sa ne auto-limitam timpul pe care il petrecem folosindu-l.

In loc sa vorbim cu cineva la telefon, mai bine ne vedem cu persoana in cauza. In loc sa citim o stire, o carte pe telefon, sa recurgem la variantele oldschool…

Trebuie sa ne cunoastem interesul si sa nu lasam ca un lucru care ar trebui sa ne usureze viata si sa ne aduca beneficii, sa ne faca mai mult rau. De exemplu, daca astepti un copil, ar trebui sa te detasezi tot mai mult de telefonul tau– mai ales in al treilea trimestru de sarcina.

 

Si, un lucru extrem de important: NU il tine aproape de corp! Cand nu il folosesti, lasa-l in geanta, pe birou sau pe noptiera. De asemenea, peste noapte, inchide-l sau lasa-l in afara camerei in care dormi.