Acasă Utile Folosesti servetele umede!? Iata la ce pericol te expui

Folosesti servetele umede!? Iata la ce pericol te expui

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Din ce in ce mai multe persoane aleg folosirea servetelelor umede, fie ca este vorba despre demachiat sau despre stergerea mainilor inainte de masa. Foarte gresit, spun medicii.

Potrivit unui studiu realizat de Asociatia Nationala pentru Protectia Consumatorilor, 12,82 % dintre produsele analizate nu au E-uri, 20,51 % au in continut 1 E-uri, 51,28 %, 2 E-uri, 10,26 %, 3 E-uri si la 5,13 % dintre produsele analizate a reiesit ca au in compozitie 4 E-uri.

Totodata, studiul arata ca 71,79 % dintre produse au mentionate pe eticheta valorile privind pH-ul , acesta este de 5,5, neutru sau pH fiziologic.

Pe 7,69 % dintre pachetele de servetele este mentionat faptul ca acestea contin alcool si 12,82 % dintre produsele studiate sunt antibacteriene.

In plus, de pe ambalajele produselor analizate a mai reiesit ca doar 35,89 % dintre produse sunt hipoalergenice si 79,48 % sunt testate dermatologic si la 58,97 % cunoastem perioada de valabilitate. Acesta variaza intre doua si sase luni dupa deschidere.

Asadar, servetelele umede pot fi extrem de periculoase, mai ales pentru bebelusi, care pot dezvolta alergii grave.