Acasă Stirile zilei Stiinta FOAMETEA pe Terra va ramane in istorie! Un ALIMENT EXOTIC se pare...

FOAMETEA pe Terra va ramane in istorie! Un ALIMENT EXOTIC se pare ca va rezolva aceasta PROBLEMA MONDIALA!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Foametea nu va mai exista datorita unui aliment exotic descoperit de cercetatori, fiind vorba de fructul arborelui-de-paine care seamana exact cu un cartof la interior.

Fructul, sub denumirea sa latina artocarpus altilis, este foarte consumat in insulele din Pacific si nutritionistii cred ca poate deveni un aliment care sa hraneasca intreaga lume, punand astfel capat crizei de alimente.

Fructul arborelui-de-paine este bogat in vitamine si minerale, nu contine gluten, in schimb este o sursa bogata de proteine si carbohidrati.

Potrivit Ministerului Agriculturii din Statele Unite, 220 de grame din acest fruct contin 1,070 miligrame de potasiu, 60 grame carbohidrati si 2,4 grame proteine.

Astfel, un fruct intreg, care are aproximativ 3 kg, poate asigura o masa satioasa unei familii de 5 persoane.

Un arbore poate produce intr-un sezon peste 200 de kg de fructe. Cercetatorii de la Hawaii’s National Tropical Botanical Garden si organizatia caritabila Alliance to End Hunger vor sa distribuie acum acest arbore, pentru a fi plantat, in statele care au probleme cu rezervele de hrana.

In Polinezia, exista traditia ca o persoana sa planteze un arbore-de-paine la nasterea unui copil, pentru ca fructele lui vor asigura hrana copilului pentru toata viata.

Fructul poate rezolva si problema malnutritiei copiilor din tarile sarace, pentru ca asigura necesarul de fibre, proteine si energie. In acelasi timp, scade nivelul de colesterol si trigliceride, reducand astfel riscul de boli cardiace.

Cercetatorii vor sa afle acum ce tip de arbore-de-paine poate fi adaptat la anumite conditii de mediu. In prezent, Fundatia The Trees That Feed planteaza acesti copaci in Haiti.

Sursa: descopera.ro

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos