FLAGELUL secolului, SINGURATATEA, se pare ca nu este chiar atat de rea | Cap Limpede

FLAGELUL secolului, SINGURATATEA, se pare ca nu este chiar atat de rea

Ti-a placut articolul? Trimite-l unui prieten!

Singuratatea, considerata un stigmat mai ales in perioada din preajma Zilei Indragostitilor, poate declansa schimbari pozitive la nivel comportamental, indeplinind functii adaptative in habitate specifice, au descoperit cercetatorii americani de la Universitatea din Chicago, conform dailymail.co.uk.

„Cercetarile din ultimele decenii au sugerat o perspectiva extrem de diferita asupra singuratatii, fata de ceea ce se sustine in experienta personala de zi cu zi, aceea conform careia singuratatea indeplineste o varietate de functii adaptative in habitate specifice”, a afirmat John Cacioppoat, coordonatorul echipei de cercetatori din Chicago, al carei studiu a fost publicat in revista Cognition & Emotion, potrivit Daily Mail.

Desi ar putea parea ca singuratatea nu are nicio trasatura eliberatoare, aceasta promoveaza schimbari comportamentale care sporesc probabilitatea de supravietuire a genelor umane. Suferinta provocata de singuratate a avut rolul de a ne indemna sa reinnoim conexiunile de care avem nevoie pentru a reinnoi legaturile de care avem nevoie pentru a asigura supravietuirea si promova increderea sociala, coeziunea si actiunea colectiva, a precizat John Cacioppoat.

Totodata, cercetatorii au afirmat ca singuratatea ar putea explica si decizia oamenilor de a sustine o echipa sportiva sau un anumit grup.

Loading...

„Existenta unui factor al legaturilor la nivel colectiv, care se afla la baza singuratatii, prin urmare, sugereaza ca oamenii ar fi putut dezvolta capacitatea pentru si motivatia de a forma relatii nu numai cu alti indivizi, ci si cu alte grupuri (…), urmarea fiind promovarea cooperarii in conditii potrivnice (competitii, vanatoare, razboi). Identificarea cu grupul si investirea in acesta, in schimb, ar putea creste probabilitatea continuitatii grupului, a membrilor sai si a mostenirii lor genetice individuale”, a spus profesorul Cacioppoat.

FLAGELUL secolului, SINGURATATEA, se pare ca nu este chiar atat de rea was last modified: februarie 13th, 2014 by Cristian Milut

Ti-a placut articolul? Trimite-l unui prieten!
spre

Share Page

Close