Acasă Cultura Cinemagia Filmul „Pozitia copilului” a castigat marele premiu al Festivalului de Film de...

Filmul „Pozitia copilului” a castigat marele premiu al Festivalului de Film de la Namur! VIDEO

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Lungmetrajul „Pozitia copilului”, in regia lui Calin Peter Netzer, a castigat premiul pentru cel mai bun film la Festivalul International al Filmului Francofon de la Namur, potrivit mediafax.ro.

„Pozitia copilului” a primit trofeul „Bayard d’Or” pentru cel mai bun film in cadrul galei de premiere a celei de-a 28-a editii a Festivalului de la Namur, care s-a desfasurat vineri seara, potrivit informatiilor postate pe contul oficial de Twitter al evenimentului.

Totodata, Luminita Gheorghiu, interpreta rolului principal in „Pozitia copilului”, a primit premiul „Bayard d’Or” pentru cea mai buna actrita.

Lungmetrajul „Pozitia copilului”, in regia lui Calin Peter Netzer, a fost premiat cu Ursul de Aur la Festivalul de la Berlin anul acesta si a fost desemnat sa reprezinte Romania la premiile Oscar de anul viitor, la categoria „cel mai bun film strain”.

„Pozitia copilului”, cu Luminita Gheorghiu, Bogdan Dumitrache, Florin Zamfirescu, Ilinca Goia si Natasa Raab, este cel de-al treilea film al lui Calin Peter Netzer dupa multipremiatele „Maria” (2003) si „Medalia de onoare” (2010).

Filmul vorbeste cu dramatism, cu emotie, dar si cu umor despre traumele sufocarii copiilor prin dragoste si despre amprentele pe care le lasa parintii asupra personalitatii acestora. Pelicula este, totodata, o radiografie a high-class-ului romanesc contemporan si vorbeste despre trafic de influenta si coruptie la nivel mic in institutiile de baza ale societatii si extensiile acestora asupra intregului sistem socio-economic din Romania de azi.

Anul trecut, lungmetrajul „Toata lumea din familia noastra”, de Radu Jude, a fost desemnat marele castigator al celei de-a 27-a editii a Festivalului International de Film de la Namur (FIFF), obtinand premiul Bayard d’Or, acordat celei mai bune pelicule francofone, dar si trofeul pentru cel mai bun actor (Serban Pavlu).