Acasă Cultura Cinemagia Filmul „12 Years a Slave” a castigat editia 2014 a galei London...

Filmul „12 Years a Slave” a castigat editia 2014 a galei London Critics’ Circle Awards! VIDEO

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Filmul „12 ani de sclavie/ 12 Years a Slave”, regizat de Steve McQueen, a castigat editia 2014 a galei London Critics’ Circle.

Totodata, filmul, care fusese nominalizat la noua categorii de premii, a primit trofeele pentru cel mai bun actor in rol principal (Chiwetel Ejiofor) si pentru cea mai buna actrita in rol secundar (Lupita Nyong’o), informeaza bbc.co.uk.

„12 Years a Slave” este considerat unul dintre favoritii la premiile Oscar de anul acesta, gala care va avea loc pe 2 martie, la Los Angeles. De asemenea, filmul a primit 10 nominalizari la premiile Academiei de film britanice (BAFTA), care vor fi decernate pe 16 februarie.

Cea de-a 34-a gala a London Critics’ Circle, care a avut loc duminica seara, la May Fair Hotel din Londra, a inceput intr-o nota sumbra, avand in vedere vestea mortii actorului Philip Seymour Hoffman, descoperit decedat in apartamentul sau din New York, din cauza unei posibile supradoze de droguri. Astfel, actorul a fost omagiat in timpul galei premiilor decernate de Cercul criticilor din Londra. Philip Seymour Hoffman a primit anul trecut din partea London Critics’ Circle premiul pentru cel mai bun rol secundar, pentru interpretarea din filmul „The Master”.

La gala de duminica seara, Cate Blanchett a primit premiul pentru cea mai buna actrita in rol principal, pentru partitura din „Blue Jasmine”, de Woody Allen, iar Judi Dench, premiul pentru cea mai buna actrita britanica a anului, pentru rolul din „Philomena”.

Actorul Barkhad Abdi a primit premiul pentru cel mai bun rol secundar masculin, pentru interpretarea din „Captain Phillips”, de Paul Greengrass.

Alfonso Cuaron a primit titlul de regizorul anului, pentru thrillerul SF „Gravity”, cu Sandra Bullock si George Clooney, film care a primit si trofeul pentru cele mai bune efecte speciale.

Drama cu buget mic „The Selfish Giant”, de Clio Barnard, a primit premiul pentru cel mai bun film britanic, in timp ce Conner Chapman, starul acestui lungmetraj, a primit trofeul pentru cel mai bun tanar actor britanic.

James McAvoy a primit premiul pentru cel mai bun actor britanic, pentru rolurile din filmele „Filth”, „Trance” si „Welcome to the Punch”.

Lungmetrajul „Adele: Capitolele 1 si 2”, de Abdellatif Kechiche, recompensat anul trecut cu premiul Palme d’Or la Festivalul de la Cannes, a primit premiul pentru cel mai bun film strain, in timp ce trofeul pentru documentarul anului a fost decernat peliculei „The Act of Killing”, regizata de Christine Cynn si Joshua Oppenheimer si o echipa de indonezieni care a decis sa ramana anonima.

De asemenea, fratii Ethan Coen si Joel Coen au primit premiul pentru cel mai bun scenariu („Inside Llewyn Davis”), in timp ce Jon S. Baird a primit premiul pentru cel mai bun regizor britanic debutant, pentru pelicula „Filth”.

Dilys Powell Award pentru excelenta in film i-a fost decernat anul acesta actorului Gary Oldman.

Premiile Cercului Criticilor din Londra (The London Critics’ Circle Awards) sunt acordate de un juriu format din criticii de film de la peste 100 de reviste de specialitate, care strang fonduri in beneficiul National Society for the Prevention of Cruelty to Children (NSPCC).

Sursa: mediafax.ro

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos