Reprezentantii Dolphin Quest Hawaii au surprins momentul in care o femela delfin in varsta de 12 ani da nastere unui pui care pare sa-si recunoasca imediat mama.

Vezi aici VIDEO!

Filmarea a fost realizata intr-o laguna aflata in Hawaii, unde organizatia Dolphin Quest permite vizitatorilor sa interactioneze cu delfinii.

Oficialii organizatiei afirma ca puiul va fi monitorizat 24 de ore din 24 de-a lungul urmatoarei luni, deoarece primele 30 de zile sunt cruciale pentru supravietuire. Julie Rocho-Levine, managerul responsabil de ingrijirea animalelor marine din cadrul rezervatiei, afirma ca este primul pui nascut de Keo.

„Sunt si eu mama, asa ca am putut sa apreciez calmul de care a dat dovada de-a lungul intregului eveniment”, a comentat Rocho-Levine, care a asistat la nastere. „Am avut senzatia ca Keo dorea sa fie alaturi de oamenii cu care isi petrece zilele, compania noastra linistind-o”, a adaugat reprezentanta Dolphin Quest.

Keo a fost foarte linistita, chiar permitand veterinarilor sa efectueze o ecografie in timpul travaliului.

Oficialii Dolphin Quest afirma ca ii vor da un nume puiului de delfin abia dupa ce acesta va implini o luna. In randul delfinilor din salbaticie, rata de supravietuire a primilor nascuti este de aproximativ 50%, explica Rocho-Levine. Rata de supravietuire in cazul delfinilor ingrijiti de oameni este mult mai mare, afirma oficialul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.