Acasă Stirile zilei Filipinele si Taiwanul au fost lovite de “Super-taifunul” Usagi! VIDEO

Filipinele si Taiwanul au fost lovite de “Super-taifunul” Usagi! VIDEO

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

„Super-taifunul” Usagi a lovit Filipinele si Taiwanul cu ploi torentiale si rafale de vant de pana la 250 de km pe ora, doborand arbori si provocand intreruperi de curent, potrivit agerpres.ro.

„Vanturile sunt extrem de puternice. Nu pot iesi din casa pentru moment”, a declarat guvernatorul de Batanes, Vicente Gato, pentru radio DZBB de la Manila. „Numerosi arbori au fost scosi din radacini si am ramas fara electricitate”, a spus el.

In cel mai recent buletin de alerta, Centrul national pentru gestionarea si reducerea riscurilor de catastrofa a inregistrat inundatii in patru regiuni din insula principala Luzon, cea mai populata zona a tarii. Mai multe drumuri si poduri au devenit impracticabile din cauza cresterii nivelului apelor sau a alunecarilor de teren.

Pana in acest moment nu a fost inregistrat niciun deces, insa serviciile de urgenta si ajutor au spus ca se asteapta la ce este mai rau, deoarece peste 100 de familii au fost deja evacuate intr-o provincie din nord.

In Taiwan, cateva zboruri au fost anulate, iar unele servicii de transport cu feribotul au fost suspendate, in timp ce scoli si institutii au fost inchise in numeroase zone, in special in sudul si estul tarii, care, potrivit autoritatilor, ar urma sa fie lovite cel mai puternic de furtuna.

Hotelurile si statiunile din regiunile montane au fost inchise de teama inundatiilor si a alunecarilor de teren.

Ministerul Apararii a desfasurat peste 1.600 de militari in zonele cu cel mai mare risc si a pregatit alti 24.000 de militari.

Aproape 2.500 de persoane au fost deja evacuate, potrivit autoritatilor, in contextul in care serviciile de meteorologie au anuntat precipitatii masive.