FIFA vrea sa imbunatateasca tehnologia pe linia portii, mai ales in ceea ce priveste prezentarea fazelor pe ecranele de la stadioane, pentru public, a anuntat ofiterul de presa al forului mondial, Delia Fischer, informeaza cotidianul The Independent.

“Muncim pentru a face totul mai clar si vom modifica regulile generale, astfel incat sa se vada doar golul. Nu a fost o greseala, dar vom modifica regulile generale, pentru a fi totul mai clar pentru spectatori si telespectatori. Situatia de duminica a fost unica, deoarece mingea a lovit partea interioara a barei si a iesit din poarta, dupa care l-a lovit pe portar si s-a rostogolit pe linia portii”, a spus Fischer.

Echipa Frantei a invins, duminica, la Porto Alegre, cu scorul de 3-0 (1-0), selectionata Hondurasului, in grupa E de la Cupa Mondiala, in care francezii au avut superioritate numerica mai mult de o repriza si in care s-a validat un gol pentru prima oara in istorie datorita tehnologiei Goal-Control. Golurile au fost marcate de Benzema ’45 (penalti), ’72 si Valladares ’48 (autogol).
Al doilea gol al Frantei a fost inscris in proprie poarta de portarul Hondurasului, Valladares, dupa ce balonul a lovit bara. La o prima reluare a fazei, prezentata pe ecranul de la stadion, s-a vazut ca mingea nu a patruns in poarta, lovind bara, iar mesajul afisat a fost: “no goal”. Cateva secunde mai tarziu, o alta imagine a aratat ca portarul a impins mingea dincolo de linie, iar mesajul pentru public a fost: “goal”.

Diferenta dintre cele doua secvente a provocat un moment de confuzie pe stadion, in special pentru “un public care, contrar Angliei, care foloseste un sistem asemanator, nu este familiarizat cu tehnologia pe linia portii”, a mentionat Fischer.
FIFA vrea ca fazele prezentate cu incetinitorul sa fie mai clare, MAI MULTE PE

Via: Brasil.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.