Acasă Stirile zilei Festivalul Comediei Romanesti – festCO 2012 incepe pe 9 iunie, sub semnul...

Festivalul Comediei Romanesti – festCO 2012 incepe pe 9 iunie, sub semnul lui Caragiale

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Festivalul Comediei Romanesti – festCO va avea loc in perioada 9 – 17 iunie, la Bucuresti si include piese de I.L. Caragiale, omagiat in 2012 la 100 de ani de la moartea sa, dar si de Ion Sapdaru si Lia Bugnar, informeaza site-ul organizatorului, Teatrul de Comedie din Capitala.

Spectacolele vor avea reprezentatii la Teatrul de Comedie, Teatrul National Bucuresti, Teatrul Odeon si Opera Nationala Bucuresti.

Titlul care deschide festivalul este „O scrisoare pierduta”, dupa I.L. Caragiale, in regia lui Alexandru Dabija. Regizorul este prezent in festival si cu one man show-ul, pe care l-a montat la Teatrul Act, cu Marcel Iures in rol principal „Absolut!” – un spectacol realizat dupa basmul lui Ion Creanga „Ivan Turbinca”.

Printre titlurile care vor fi prezentate in festival se numara „Natura moarta cu nepot obez”, regizat de Eugen Fat, si „3 O’Clock”, regizat de Dan Tudor.

Spectacolul „D’ale carnavalului” regizat de Silviu Purcarete pe scena Teatrului „Radu Stanca” din Sibiu va fi prezentat la Bucuresti, la Opera Nationala.

Festivalul se incheie pe 17 iunie, cu o gala in care vor fi acordate premii, urmata de spectacolul „Monser, stam rau”, regizat de Gelu Colceag dupa I.L. Caragiale.