Fenomen unic in Romania! Ce se va intampla in noaptea de 13 decembrie in Romania! NASA va primi rezultatele | Cap Limpede

Fenomen unic in Romania! Ce se va intampla in noaptea de 13 decembrie in Romania! NASA va primi rezultatele

Ti-a placut articolul? Trimite-l unui prieten!

O ploaie de meteori de o intensitate rar intalnita va avea loc in noaptea de 13-14 decembrie. Astfel, specialistii spun ca pe un cer curat, fara poluare luminoasa, in special in zonele rurale, in conditii ideale, se pot vedea pana la 80-100 de meteori pe ora.

Este vorba despre meteori ce radiaza aparent din constelatia Gemenii, dupa ce Pamantul trece in spatiu prin zona orbitei asteroidului 3200 Phaeton.

Loading...

“Este de asteptat ca activitatea Geminidelor sa genereze uneori rafale de 3-4 sau chiar 5-6 meteori pe minut, urmate apoi de pauze de cateva minute. Pot aparea, de asemenea, meteori stralucitori, numiti bolizi, ce pot ilumina puternic cerul noptii. Daca conditiile meteo vor fi favorabile, Societatea Astronomica Romana de Meteori (SARM) va organiza o campanie de observare si fotografiere a ploii de meteori Geminide, la pensiunea Runcu Stone (localitatea Runcu, la granita cu Raul Alb) in perioada 12-15 decembrie. Rezultatul observatiilor va fi raportat organismelor internationale (Organizatia Internationala de Meteori, Societatea Americana de Meteori, NASA)”, a declarat pentru adevarul.ro Valentin Grigore, presedintele SARM.

Fenomen unic in Romania! Ce se va intampla in noaptea de 13 decembrie in Romania! NASA va primi rezultatele was last modified: decembrie 9th, 2015 by Ovidiu Cercel

Ti-a placut articolul? Trimite-l unui prieten!
spre

Share Page

Close