Acasă Stirile zilei Fenomen spectaculos pe cer: Luna, Venus si Jupiter se aliniaza! Se pot...

Fenomen spectaculos pe cer: Luna, Venus si Jupiter se aliniaza! Se pot vedea cu ochiul liber!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Week-endul acesta va aduce un eveniment astronomic care nu se va mai repeta pana in 2052. Cele mai stralucitoare astre de pe cer, Luna, Venus si Jupiter se vor alinia, aparand in noptile de duminica si luni la numai cativa centimetri distanta, privite cu ochiul liber.

Duminica se vor apropia Venus si Jupiter, la numai cateva grade, adica, la distanta de un deget, daca sunt privite de pe Pamant. Luni li se va alatura si Luna, cele trei astre urmand sa formeze un triunghi de lumina.

Venus si Jupier vor fi vizibile deasupra orizontului spre sud-est, luni, 13 noiembrie. Daca cerul nu va fi acoperit de nori, cele doua planete vor fi foarte stralucitoare, noteaza Mirror.

Cel mai bun moment pentru a le observa va fi cu 40 de minute inainte de rasaritul soarelui.

O astfel de apropiere intre Venus si Jupier are loc o data la 398,88 zile. De data aceasta, cele doua planete vor fi la o distanta 16 de arc-minute (arc-minutul este a saizecea parte dintr-un grad), ceea ce este un fenomen rar.

Scape.com scrie ca in urmatorii 100 de ani Venus si Jupiter vor fi la o distanta de 21 de arc-minute de doar 24 de ori.

Luna este cel mai apropiat astru de Paman, dintre cele trei, aflandu-se la aproximativ 405.554 kilometri de planeta noastra. Venus se afla la 151 milioane de kilometri distanta iar Jupiter la 869 milioane de kilometri.

 

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos
Articolul precedentANPC avertizeaza: Cititi cu atentie etichetele! Portocalele si citricele pot fi tratate cu o substanta cancerigena! Ataca ficatul si rinichii!
Articolul următorCei mai multi oameni nu reusesc sa gaseasca cainele din imagine!