In batalia dintre sexe femeile au crezut intotdeauna ca sunt mai destepte decat barbatii. Si acum s-ar parea ca acestea au dreptate. Pentru prima data in 100 de ani ele s-au dovedit a avea o gandire superioara, dupa ce psihologii au descoperit ca au IQ-ul mai ridicat decat barbati.

Femeile au fost, de cand s-a inceput testarea acum un secol, cu cinci puncte in spatele barbatilor, dar acest decalaj s-a redus in ultimii ani.

In 2012, femeile au iesit in sfarsit in castig. Acest lucru se datoreaza, cred specialistii, abilitatii lor de a face mai multe lucruri in acelasi timp (sa aiba o cariera, sa tina o familie, sa aiba o viata sociala activa etc). Descoperirea a fost facuta de James Flynn, autoritate de renume mondial la testele de IQ.

El a declarat, potrivit DailyMail, ca:

„In ultimii 100 de ani scorurile IQ la barbati si la femei au crescut, dar la femei au crescut mai repede. Aceasta este o consecinta a modernitatii. Complexitatea lumii moderne face creierul nostru sa se adapteze si sa ne creasca IQ-ul. Efectul deplin al modernitatii asupra femeilor este in curs de dezvoltare.”

O alta teorie pentru aceste rezultate este ca femeile isi dau seama din ce in ce mai mult de faptul ca au o inteligenta superioara fata de cea a barbatilor.

Flynn va publica concluziile sale intr-o noua carte, dar a spus ca este nevoie de mai multe date pentru a explica tendinta.

1 COMENTARIU

  1. hey there! vreau sa te felicit penrtu traseul acesta….din tot sufletul…si multumesc pt ca ne-ai impartasit si noua din experienta ta. imi doresc foarte mult sa fac traseul acesta….dar din pacate stau mai prost la capitolul „adunat oameni care iubesc muntele”..oricum felicitari inca odata>:D< salutari de la Iasi:)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.