Femeile care nu dorm suficient sunt mai predispuse la cancer de san – Cap Limpede

Femeile care nu dorm suficient sunt mai predispuse la cancer de san

Ti-a placut articolul? Trimite-l unui prieten!

Explicatia pe care ne-o ofera oamenii de stiinta este ca lipsa somnului afecteaza producerea de melatonina, hormon important care protejeaza impotriva cancerului, informeaza dailymail.co.uk.

Oamenii de stiinta japonezi au analizat stilul de viata a aproximativ 24.000 de femei, timp de 8 ani. Rezultatele studiului au aratat ca un somn de 6 ore sau mai putine pe noapte creste riscul de cancer la san cu 62% fata de un somn de 7 ore.

Femeile care dorm in medie 9 ore pe noapte prezinta un risc cu 28% mai mic de a dezvolta o tumoare. In perioada studiului care a durat 8 ani, 143 dintre femeile participante au fost diagnosticate cu cancer la san.

Studiile efectuate anterior au sugerat ca tumorile se dezvolta de doua ori mai repede cand nivelul de melatonina din sange este scazut.

Loading...

„Numarul de cazuri de cancer din acest studiu este foarte mic, iar parerea mea este ca riscul incepe sa creasca la mai putin de 5 ore de somn pe noapte. Majoritatea femeilor nu au niciun motiv de ingrijorare si nu exista inca nici o dovada care sa arate ca o perioada mai lunga de somn ajuta la prevenirea cancerului de san”

declara profesorul Jim Horne, coordonatorul centrului de somn al Universitatii Loughborough.


Ti-a placut articolul? Trimite-l unui prieten!
spre

Share Page

Close