Acasă Stirile zilei Femeia împuşcată de soţ, fost angajat MAI, a murit la spital

Femeia împuşcată de soţ, fost angajat MAI, a murit la spital

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Femeia din Techirghiol împuşcată în cap de către soţul său, fost angajat al MAI, a murit, sâmbătă, la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, astfel că bărbatul va fi cercetat pentru omor calificat.

Femeia în vârstă de 62 de ani a decedat în secţia de Terapie Intensivă a Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, în urma unui stop cardio-respirator.

Procurorii care instrumentează cazul au precizat că, în urma decesului femeii, încadrarea juridică a faptei pentru care este cercetat soţul ei se va schimba din tentativă la omor calificat, în tentativă de omor calificat.

Femeia a fost împuşcată în cap, în noaptea de miercuri spre joi, de către soţul ei, Anton Gheorghe Stroe, de 64 de ani, fost angajat al MAI.

Bărbatul a tras de la mică distanţă, cu un pistol cu glonţ TT pe care acesta îl deţinea legal. Glonţul a lovit-o pe femeie în zona maxilarului şi a ieşit pe lângă urechea dreaptă, aceasta fiind operată, joi, de două ori. Deşi starea ei era stabilă hemodinamic, medicii constănţeni au fost rezervaţi cu privire la şansele de supravieţuire, dată fiind gravitatea rănii.

Potrivit procurorilor constănţeni, miercuri seară, în jurul orei 23.40, Stroe a împuşcat-o pe soţia sa, executând două focuri de armă de la mică distanţă cu un pistol cu glonţ TT, de calibru 7,62×25 mm, deţinut legal. Unul dintre proiectile a lovit-o pe femeie în zona feţei, provocându-i o plagă împuşcată transfixiantă, glonţul ieşind prin zona cefei.

Bărbatul le-a declarat anchetatorilor că în jurul orei 22.00 s-a culcat împreună cu soţia sa pe un pat improvizat din locuinţa nemobilată, femeia ocupând partea dinspre perete, el aşezându-se pe latura dinspre marginea patului, lângă care se afla şi o noptieră improvizată. Înainte de a se culca, bărbatul a scos pistolul încărcat din tocul său şi a culisat manşonul, introducând cartuş pe ţeavă, după care l-a aşezat pe noptieră. Conform declaraţiilor sale, obişnuia să doarmă cu arma lângă el după ce în anul 2010 fusese victima unui furt.

În jurul orei 23.30, Stroe a fost trezit de către soţia sa, care i-a spus că a auzit zgomote la uşile sau la ferestrele imobilului. Bărbatul, care în acel moment era lungit pe partea dreaptă a corpului, cu spatele la soţia sa şi cu faţa la noptiera pe care se afla pistolul, a luat arma cu mâna dreaptă, s-a ridicat, răsucindu-se totodată către soţia sa, aflată şi ea în pat, înspre perete.