Fostul ministru al Justitiei Rodica Stanoiu (PSD) a colaborat cu Securitatea comunista, au decis definitiv miercuri judecatorii de la Inalta Curte de Casatie si Justitie. Instanta suprema a respins astfel recursul ex-ministrului si a mentinut verdictul dat in iunie 2012 de Curtea de Apel Oradea.

Hotararea instantei vine la finalul unui proces de sapte ani, cel mai lung in care a fost implicat Consiliul National pentru Studierea Arhivelor Securitatii.

Dosarul Rodicai Stanoiu cu CNSAS s-a judecat la Curtea de Apel Oradea dupa ce Inalta Curte de Casatie si Justitie a decis, in martie 2010, stramutarea cauzei de la Curtea de Apel Bucuresti, la solicitarea fostului ministru care a invocat presiunea mediatica.

Rodica Stanoiu afirma, in noiembrie 2006, intr-o emisiune televizata, ca dosarul „Sanda” care exista la CNSAS este unul de urmarire si contine 1.600 de pagini, care cuprind perioada 1978-1982. „Dosarul de informator mi s-a fabricat in perioada 2003-2004, sub guvernarea PSD, la comanda unui vicepresedinte al unui serviciu secret. Radu Timofte nu a stiut nimic despre acest lucru”, afirma Stanoiu (care a trecut la PC – n.r.), adaugand ca si alte dosare de Securitate au fost modificate in aceeasi perioada.

Rodica Stanoiu declara ca cele 18 note informative care i se atribuie nu ii apartin si ca ar fi fost plastografiate, avand drept model scrisul sau din perioada de dupa 1990. „Toata plastografia este facuta dupa 1990. A existat o perioada in viata mea cand am avut un scris diferit, deoarece am avut o operatie la coloana vertebrala. Aceste note care mi se atribuie copiaza acel scris. Ceea ce mi se pare incredibil este ca in acele note exista doua sau trei scrisuri diferite. Cu exceptia unei singure note, care are un ton mai elevat si mai normal, toate sunt la nivel de mahala. Acea Sanda este mult prea inculta”, spunea Stanoiu, care preciza ca este o buna cunoscatoare a limbii si n-ar fi facut asemenea greseli.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.