Acasă Stirile zilei Social Familiile de la tara ar anula sarbatorile in 2021! Majoritatea nu au...

Familiile de la tara ar anula sarbatorile in 2021! Majoritatea nu au 10 lei pentru cadoul copilului…

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Un studiu realizat de organizatia World Vision Romania, ce anunta lansarea campaniei “Eu cred in tine, Mos Craciun. Tu crezi in mine?” arata ca majoritatea familiilor din mediul rural nu ar da nici 10 lei pentru cadoul copilului. Mai exact jumatate dintre familiile de la tara ar anula sarbatorile in 2021, din lipsa banilor, iar un parinte din sase nu are nici macar 10 lei pentru a cumpara un cadou copilului

Pe acelasi fond, datele cercetarii de specialitate arata ca o treime dintre parinti au mai putin de 50 de lei sa cumpere un cadou, iar in aceeasi pondere nu si-au permis un brad, in anul 2020.

Jumatate dintre familiile care locuiesc in mediul rural ar anula sarbatorile in 2021, din cauza lipsei banilor, in timp ce un parinte din sase nu are nici macar 10 lei pentru a cumpara un cadou copilului, releva rezultatele

De altfel, o treime dintre familiile vulnerabile din mediul rural nu au brad la Craciunul din acelasi an, in timp ce peste 50% dintre acestea au avut un brad impodobit saracacios. Doar doua din zece familii (20%) au avut anul trecut bradul pe care si l-au dorit.

De asemenea, peste jumatate dintre parinti spun ca perioada Craciunului este una stresanta pentru ei, aproape trei sferturi (74%) fiind preocupati de lipsa banilor.

In plus, 30% din totalul respondentilor afirma ca sunt stresati pentru ca le este rusine ca nu pot asigura familiei cele necesare, 14% pentru ca nu cu ce incalzi casa, 10% deoarece nu stiu daca vor avea bani pentru mancare si tot 10% fiindca nu au haine de iarna.

Potrivit sursei citate, in jur de 70% dintre respondenti ar alege un cadou care sa acopere o necesitate de baza (alimente, haine, incaltaminte), mai putin de 30% ar alege un cadou care sa-l bucure pe copil, chiar daca nu este o necesitate de baza.

World Vision Romania este o organizatie care desfasoara programe de interventie umanitara de urgenta, dezvoltare si advocacy, ce pune in centrul activitatii sale bunastarea copilului.

Organizatia face parte din parteneriatul World Vision International, prezent in aproape 100 de tari. In 30 de ani de prezenta in Romania a ajutat peste 500.000 de copii si adulti, in aproape 500 de comunitati din 18 judete.