Acasă Stirile zilei Energie Factura la energie va scadea cu 7 – 10 procente, pana in...

Factura la energie va scadea cu 7 – 10 procente, pana in 2014!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Ministrul delegat pentru Energie, Constantin Nita a declarat ca factura la energie va scadea cu 7 – 10 procente, pana in 2014, potrivit agerpres.ro.

„Unele masuri pe care le-am luat mai ales in domeniul certificatelor verzi nu au fost foarte bine primite sau prietenoase mai ales in partea investitorilor in acest domeniu dar asta ne aduce o scadere a facturii incepand de la 1 iulie, desigur, dupa calculele estimative primare undeva, cele care ni le-a furnizat ANRE (Autoritatea Nationala pentru Reglementare in domeniul Energiei n.r.), 4,75%. Dupa parerea mea pana la sfarsitul anului factura va scadea cu pana la 7 – 8 – 10 procente”, a spus Nita.

Potrivit acestuia, eficienta economica priveste si sectoarele hidro, nuclear si gaze naturale.

„Toate trebuie sa se incadreze in ce cere piata. Cine nu se incadreaza evident ca asa cum prevad regulile economiei de piata va muri. Rezista numai cel care este eficient. Datoria noastra ca politica energetica este de a produce cat mai ieftin si a de a asigura securitatea energetica a tarii. Lucrul acesta va reiesi, probabil, din noua strategie energetica, pe care o pregatim, o sa o scoatem la licitatie, se cheama faza de pregatire a caietului de sarcini si speram ca aceasta ne va da directiile pe urmatorii 20-25 de ani. Intreaga strategie nu va mai fi o realitate spre productie de energie ci spre piata de energie”, a explicat Nita.