Acasă Sanatate Faci sex ocazional esti predispus la sinucidere! Vezi ce spune un studiu...

Faci sex ocazional esti predispus la sinucidere! Vezi ce spune un studiu al cercetatorilor britanici!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Oamenii de stiinta britanici au realizat un studiu prin care au descoperit ca persoanele care fac sex ocazional se pot deprima si pot ajunge chiar la ganduri suicidare.

Cercetatorii au intervievat aproximativ 10.000 de persoane si au constat ca adolescentii cu simptome depresive sunt mult mai susceptibili sa practice sexul ocazional. De asemenea, aceleasi persoane s-au dovedit mai susceptibile sa se gandeasca in mod serios la sinucidere mai tarziu in viata, indica studiul mentionat.

„Mai multe studii au descoperit o legatura intre o sanatate mintala precara si sexul ocazional, insa natura acestei asociatii a fost neclara”, indica autoarea principala a studiului, Sara Sandberg-Thoma, de la Ohio State University.

„S-a pus intotdeauna intrebarea care este cauza si care efectul. Acest studiu ofera dovezi ca o proasta sanatate mintala poate duce la sex ocazional, dar si ca sexul ocazional poate duce la o degradare suplimentara a sanatatii mintale”, a precizat cercetatoarea.

In cadrul studiului, adolescenti din 80 de scoli si din 52 de licee americane au fost intervievati in timp ce se aflau in clasele VII-XII si apoi din nou atunci cand acestia au ajuns sa aiba intre 18 si 26 de ani.

Cercetatorii au pus intrebari care au vizat relatiile, depresia si gandurile suicidare ale adolescentilor. Astfel, 29% dintre subiecti (33% barbati si 24% femei) au declarat ca au experimentat o relatie sexuala ocazionala — definita drept „doar sex”, spre deosebire de o relatie care presupunea mai multe intalniri.

Legatura dintre sexul ocazional si sanatatea mintala s-a dovedit a fi la fel in cazul femeilor si barbatilor, potrivit studiului publicat in Journal of Sex Research.

„Rezultatul este neasteptat, deoarece exista in continuare acest standard dublu in privinta sexului, potrivit caruia este OK pentru barbati sa aiba relatii sexuale ocazionale, dar nu si pentru femei”, a declarat Dr. Claire Kamp Dush, profesor de stiinte umane la Ohio State University.

„Aceste rezultate sugereaza ca o proasta sanatate mintala si sexul ocazional sunt legate, indiferent daca este vorba despre un barbat sau despre o femeie”, a adaugat ea.

Cercetatorii au descoperit ca fiecare relatie sexuala ocazionala suplimentara creste probabilitatea gandurilor suicidare cu 18%. Cu toate acestea, cercetatorii au constatat ca, desi sexul ocazional este legat de gandurile suicidare, el nu a avut nici un efect asupra simptomelor depresive. Se crede ca acest lucru este legat de faptul ca simptomele depresive fluctueaza in timpul adolescentei si este greu sa se se ofere o interpretare corecta atunci cand acestea sunt masurate doar de doua ori.

Sursa: agerpres.ro

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos
Articolul precedentS-a descoperit un nou MEDICAMENT revolutionar care distruge o gena responsabila pentru tumorile canceroase!
Articolul următorNu esti pasionat de DOMINO!? Vezi acest VIDEO apreciat de 10 milioane de oameni si mai discutam…