Acasă Stirile zilei FACEBOOK trece la SANCTIONAREA utilizatorilor! MASURILE DRASTICE pe care le va lua...

FACEBOOK trece la SANCTIONAREA utilizatorilor! MASURILE DRASTICE pe care le va lua daca faci ASTA pe CONTUL TAU!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Facebook anunta ca trece la sanctionarea utilizatorilor care stimuleaza cu mijloace financiare numarul de „Like-uri” date pe un cont, avertizand cu masuri drastice aceste practici.

Pe blogul oficial Facebook, a fost postat un mesaj in care s-a anuntat ca au fost obtinute condamnari in instanta pentru astfel de actiuni de aproape 2 miliarde de dolari.

Aceste proceduri judiciare vizeaza printre altele cumpararea de clickuri masive pe butonul „Like” /”Imi place”/ caracteristic Facebook, pentru a aparea mai populare in reteaua de pagini consacrate de exemplu unor personalitati politice sau marci.

O industrie paralela s-a creat ce poate promite de exemplu adaugarea a „10.000 de Like-uri” pe o pagina in schimbul unei plati.

„Noi stabilim regulile si masinile sunt gata sa recunoasca comportamentele suspecte”, a scris un inginer de la Facebook, Matt Jones, pe blog.

Acest lucru implica diverse tehnici, cum ar fi utilizarea de algoritmi pentru a detecta un salt suspect de „Like-uri” pe o pagina.

„Cand identificam o activitate frauduloasa, lucram pentru a o contracara, inclusiv prin blocarea conturilor si stergerea Like-urilor false”, a explicat el.

Procedurile judiciare sunt la randul lor destinate „sa aminteasca potentialilor contravenienti ca vom replica pentru a preveni abuzul pe platforma noastra”, a adaugat el.

„Activitatea frauduloasa este rea pentru toata lumea: proprietarii paginilor, cei care fac reclame, Facebook si oamenii de pe platforma noastra”, a conchis el.

Sursa: agerpres.ro