Facebook anunta ca trece la sanctionarea utilizatorilor care stimuleaza cu mijloace financiare numarul de „Like-uri” date pe un cont, avertizand cu masuri drastice aceste practici.

Pe blogul oficial Facebook, a fost postat un mesaj in care s-a anuntat ca au fost obtinute condamnari in instanta pentru astfel de actiuni de aproape 2 miliarde de dolari.

Aceste proceduri judiciare vizeaza printre altele cumpararea de clickuri masive pe butonul „Like” /”Imi place”/ caracteristic Facebook, pentru a aparea mai populare in reteaua de pagini consacrate de exemplu unor personalitati politice sau marci.

O industrie paralela s-a creat ce poate promite de exemplu adaugarea a „10.000 de Like-uri” pe o pagina in schimbul unei plati.

„Noi stabilim regulile si masinile sunt gata sa recunoasca comportamentele suspecte”, a scris un inginer de la Facebook, Matt Jones, pe blog.

Acest lucru implica diverse tehnici, cum ar fi utilizarea de algoritmi pentru a detecta un salt suspect de „Like-uri” pe o pagina.

„Cand identificam o activitate frauduloasa, lucram pentru a o contracara, inclusiv prin blocarea conturilor si stergerea Like-urilor false”, a explicat el.

Procedurile judiciare sunt la randul lor destinate „sa aminteasca potentialilor contravenienti ca vom replica pentru a preveni abuzul pe platforma noastra”, a adaugat el.

„Activitatea frauduloasa este rea pentru toata lumea: proprietarii paginilor, cei care fac reclame, Facebook si oamenii de pe platforma noastra”, a conchis el.

Sursa: agerpres.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.