Acasă Stirile zilei Tech Facebook devine reteaua pensionarilor. Numarul adolescentilor „conectati” scade vertiginos

Facebook devine reteaua pensionarilor. Numarul adolescentilor „conectati” scade vertiginos

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Facebook devine reteaua „pensionarilor”, numarul utilizatorilor cu varsta de peste 55 de ani crescand cu 80,4% in perioada 2011-2013. In schimb, numarul adolescentilor care au conturi Facebook a scazut cu 3 milioane fata de anul 2011.

Noul studiu al agentiei digitale iStrategyLabs, citat de huffingtonpost.com, confirma relatarile din presa internationala in ultimul an, potrivit carora adolescentii renunta la Facebook.

Inca de anul trecut, theguardian.com relata ca adolescentii renunta sau evita Facebook in favoarea altor aplicatii de comunicare instant precum WhatsApp, WeChat şi Kakao Talk, o consecinta a faptului ca parintii lor au inceput sa foloseasca tot mai mult aceasta retea de socializare.

In 2011, Facebook avea aproximativ 13,1 milioane de utilizatori cu varsta cuprinsa intre 13 şi 17 ani, numarul acestora scazand cu 25% in prezent, la 9,8 milioane.  In schimb, numarul utilizatorilor de Facebook cu varsta de peste 55 de ani, grupa „pensionarilo”,  a crescut cu 80,4% in perioada 2011-2013, de la 15,5 milioane la 28 milioane.