Acasă Stirile zilei Facebook aduce noi schimbari News Feed-ului!

Facebook aduce noi schimbari News Feed-ului!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

In prezent, utilizatorii de Facebook pot vedea doar 20% din postarile prietenilor intr-o zi obisnuita, restul fiind filtrat de Facebook.

Pentru a schimba acest lucru, Facebook a anuntat de curand faptul ca pregateste un nou algoritm pentru News Feed-ul retelei de socializare, scrie DigitalSpy.

Mai concret, afisarile vor fi personalizate pentru fiecare utilizator in parte. Cele mai mari doua schimbari ce urmeaza a fi implementate constau in:

Story Bumping va modifica modul in care utilizatorii vizualizeaza propriul News Feed. Ideea generala a Story Bump este aceea de nu mai permite membrilor site-ului sa rateze „povesti” relevante.

Algoritmul nou de calculare a importantei si afisare a continutului are ca scop aducerea sub ochii utilizatorilor a anumitor evenimente si povesti pe care acestia nu le-au vazut pentru ca erau prea vechi, dar care sunt suficient de importante pentru ca sunt populare prin numarul de Like-uri sau comentarii. Chiar daca sunt mai vechi, aceste informatii urmeaza a fi afisate in zona superioara din News Feed, ele fiind totusi considerate a fi „noi pentru tine”.

In prezent, Facebook foloseste un algoritm destul de complicat pentru a calcula ce informatii afiseaza pentru fiecare, luand in consideratie numarul de likeuri, comentariile, dar si cat de apropiat este utilizatorul de persoanele din lista de prieteni.

A doua mare schimbare consta in organizarea News Feed-ului avand la baza ultimile 50 de interactiuni pe care o persoana le are pe Facebook. Asta inseama ca persoanele cu care interactionezi cel mai des vor influenta modul de afisare, dar si content-ul pe care il vizualizezi.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos