Acasă Stirile zilei Bani Fabrica de mezeluri Aldis, in pericol de a fi inundata

Fabrica de mezeluri Aldis, in pericol de a fi inundata

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Fabrica de mezeluri Aldis si cateva mii de hectare de teren agricol sunt in pericol de a fi inundate din cauza cresterii apei de pe canalul siderurgic si a lipsei batardourilor de la fosta statie de captare a apei de pe platforma siderurgica.

„In acest moment, nivelul apei de pe canalul siderurgic este destul de crescut din cauza faptului ca, in urma cu ceva timp, au fost furate, banuim, acele stavilare sau acel „calugar” care bloca apa din canalul siderurgic catre fosta statie de captare de pe platforma siderurgica Calarasi. Acum s-a inundat bazinul de namol de la fosta statie de captare a apei care comunica printr-un alt stavilar cu canalul Jirlau. Exista in acest moment pericolul inundarii fabricii de mezeluri Aldis, de asemenea exista pericolul inundarii Gradinii zoologice si, mai mult decat atat, acest canal Jirlau comunica printr-un sistem de desecare cu balta Calarasi si exista pericolul inundarii unei suprafete destul de mari de teren arabil”, a declarat luni seara directorul Garzii de Mediu Calarasi, Rares Ionescu.

Potrivit acestuia, statia SPE Jirlau trage in prezent apa cu trei motoare in acea zona, dar din pacate nu poate face fata.

In acest moment s-a convocat o sedinta de lucru formata din reprezentanti ai ISU, reprezentanti ai Primariei Calarasi si, de asemenea, de la Aldis si de la 20 de societati comerciale care pot interveni cu utilaje. De asemenea, a fost contactat si proprietarul acelui bazin si acelei statii de captare a apei. Este vorba de SC Tenaris. S-a luat decizia sa se intervina in aceasta seara”, a mai spus Rares Ionescu. sursa: finantistii.ro