Acasă Sanatate Experientele din copilarie ne pot modifica ADN-ul! Acestea ar putea provoca aparitia...

Experientele din copilarie ne pot modifica ADN-ul! Acestea ar putea provoca aparitia anumitor boli la maturitate!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Copilaria este o perioada definitorie pentru viitorul oricarei persoane, iar experientele traite in aceasta perioada schimba organismul la nivel genetic. In prezent, cercetatorii pot determina cu exactitate daca grupul de gene responsabil pentru reglarea inflamatiilor este alterat de anumite evenimente cheie din copilarie. Science Alert relateaza ca aceste evenimente ar putea sta la baza dezvoltarii bolilor de la maturitate.

Cercetatorii norvegieni au analizat sute de gene asociate inflamatiilor, pentru a determina daca sunt prezente schimbari epigenetice. Desi genomul ADN-ului pare a fi de neschimbat, cercetatorii au descoperit ca unele gene continua sa se modifice prin intermediul procesului epigenetic. Una dintre cele mai cunoscute forme de proces epigenetic este metilarea, proces in timpul caruia un grup de metili este adaugat structurii ADN, astfel fiind modificate anumite functii.

Astfel, prin intermediul metilarii si a epigeneticii, cercetatorii au reusit sa revolutioneze modul in care este interpretata amprenta genetica. ”Am putea detine gene in organism care in viitor pot provoca probleme de sanatate grave,” a declarat autorul studiului Tom McDade. In cadrul studiului au fost analizate informatiile a 500 de participanti din Filipine. In timpul prelevarii probelor de sange din 2005 au fost analizate 114 de gene asociate proceselor imune de reglare a inflamatiilor. Dar metilatia descoperita in 9 dintre aceste gene era legata de statutul persoanei in copilarie, absenta parintilor si chiar anotimpul in care persoana s-a nascut. Astfel, prin identificarea anumitor experiente din copilarie, cercetatorii au putut detecta daca una dintre cele 9 gene inflamatorii este activa sau inactiva.

sursa: descopera.ro

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos