Acasă Stirile zilei Exit poll: Conform rezultatelor oficiale Sarkozy a pierdut, Hollande a câștigat cu...

Exit poll: Conform rezultatelor oficiale Sarkozy a pierdut, Hollande a câștigat cu 51,9%

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Candidatul socialist la Preşedinţia Franţei, Francois Hollande, este învingătorul scrutinului, el obţinând, potrivit sondajelor de tip exit poll, între 51,9% din sufragii.

Francois Hollande iese victorios în alegerile prezidenţiale din Franţa, obţinând, conform sondajelor de tip exit-poll, între 52 şi 53,3 la sută din voturi, în timp ce contracandidatul său conservator, preşedintele în exerciţiu Nicolas Sarkozy, a obţinut, potrivit acelor sondaje, cel mult 47% din voturi.

Echipa de campanie a lui Nicolas Sarkozy a anulat reuniunea care urma să aibă loc în Piaţa Concorde din Paris în cazul victoriei actualului preşedinte, relatează site-ul publicaţiei belgiene Le Soir.

Conform institutelor CSA, TNS Sofres şi Ipsos, François Hollande a obţinut 51,9% din voturi, iar Nicolas Sarkozy 48,1%, pitrivit Ipsos. Institutul Harris Interactive a prezentat estimări cuprinse între 52,7 şi 53,3% pentru candidatul socialist.

„Este o mare fericire”, a declarat purtătorul de cuvânt al Partidului Socialist, Benoit Hamon.

rata de participare a electoratului la cel de-alo doilea tur de scrutin al alegerilor prezidenţiale a fost de asemenea crescută, la fel ca şi în primul tur, ajungând la aproximativ 72% (71,96%, la ora 19:00, ora României), potrivit presei franceze. Cu toate acestea, participarea la cel de-al doilea tur de scrutin actual a fost în uşoară scădere, în raport cu cea înregistrată în 2007, care a fost de 75,11%, reaminteşte France24.

 C.M.I