Candidatul socialist la Preşedinţia Franţei, Francois Hollande, este învingătorul scrutinului, el obţinând, potrivit sondajelor de tip exit poll, între 51,9% din sufragii.

Francois Hollande iese victorios în alegerile prezidenţiale din Franţa, obţinând, conform sondajelor de tip exit-poll, între 52 şi 53,3 la sută din voturi, în timp ce contracandidatul său conservator, preşedintele în exerciţiu Nicolas Sarkozy, a obţinut, potrivit acelor sondaje, cel mult 47% din voturi.

Echipa de campanie a lui Nicolas Sarkozy a anulat reuniunea care urma să aibă loc în Piaţa Concorde din Paris în cazul victoriei actualului preşedinte, relatează site-ul publicaţiei belgiene Le Soir.

Conform institutelor CSA, TNS Sofres şi Ipsos, François Hollande a obţinut 51,9% din voturi, iar Nicolas Sarkozy 48,1%, pitrivit Ipsos. Institutul Harris Interactive a prezentat estimări cuprinse între 52,7 şi 53,3% pentru candidatul socialist.

„Este o mare fericire”, a declarat purtătorul de cuvânt al Partidului Socialist, Benoit Hamon.

rata de participare a electoratului la cel de-alo doilea tur de scrutin al alegerilor prezidenţiale a fost de asemenea crescută, la fel ca şi în primul tur, ajungând la aproximativ 72% (71,96%, la ora 19:00, ora României), potrivit presei franceze. Cu toate acestea, participarea la cel de-al doilea tur de scrutin actual a fost în uşoară scădere, în raport cu cea înregistrată în 2007, care a fost de 75,11%, reaminteşte France24.

 C.M.I

2 COMENTARII

  1. favoritul meu e Krem , un showman comelpt, care probabil va şti să facă ce a făcut Adrian Tuţu anul trecut, dacă nu se eente2mplă altceva pe2nă atunci. Altfel, nu are rival, nici een marele

  2. Sunt total in dezacord cu ceea ce a spus pedlerintese. Nu ma refer la opinia lui, la care are dreptul, ci la felul total neelegant (ca sa nu ma exprim chiar eu neelegant) in care s-a exprimat. Sustin cu mare convingere reinstaurarea monarhiei, a casei regale a Romaniei si cred ca in locul Regelui Mihai I as fi luat aceeasi decizie, pe care o consider inteleapta si cea mai buna la momentul respectiv. Sunt un om educat, cu studii superioare, venit peste medie, liber intreprinzator in domeniul educatiei.Si totusi il sustin in acelai timp pe Traian Basescu, mi se par un mare castig pentru Romania, iar daca ar mai putea candida pentru a treia oara l-as vota. Lucid. Si credeti-ma ca sunt foarte multi oameni ca mine.Cred cu tarie ca Traian Basescu este un badaran in viata privata, ca este alcoolic, ca e vulgar si foarte viclean, ca are reminiscente rasiste (ca multi dintre noi dealtfel) si ca este un om fara scrupule. Cred cu aceeasi tarie ca este si un om foarte puternic, ambitios, ca are o viziune pe termen lung asupra politicii romanesti (viziune pe care o impartasesc), ca vrea cu adevarat sa schimbe Romania in bine si ca se lupta cu ORICE mijloace pentru a reusi sa reformeze societatea romaneasca. Deaceea am decis sa ii iert toate magariile, marlaniile si derapajele . Il prefer de o mie de ori lui Constantinescu, un om educat insa impotent si speriat. Nu cer sa fiti deacord cu mine, poate va sperie gandirea mea, poate vi se pare naiva sau poate am creierul spalat. Singurul lucru pe care il cer este sa nu mai catalogati sustinatorii lui Traian Basescu drept persoane needucate, gorile oligofrene, cu probleme psihice din copilarie, cu motive meschine, interese imediate sau fara capacitate de deliberare. Consider ca toti oamenii trebuie respectati, indiferent daca suntem sau nu deacord cu pozitiile lor ideologice, chiar daca uneori ni se par absurzi sau limitati in gandire, chiar daca avem senzatia ca ne fac sau isi fac mult rau. Nu am considerat niciodata PNL-istii sau PSD-istii(da, nici chiar PSD-istii) needucati, oligofreni sau rauvoitori, ci pur si simplu oameni cu o alta opinie decat a mea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.