Acasă Life Exercitiile cu care isi antrena creierul Steve Jobs! Adevarul din spatele geniului...

Exercitiile cu care isi antrena creierul Steve Jobs! Adevarul din spatele geniului fondatorului Apple

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Steve Jobs este considerat unul din geniile care au revolutionat lumea cu produsele Apple. Despre fondatorul Apple s-au scris nenumarate articole, iar mai jos vom descoperi si cum isi antrena acesta mintea.

Daca te asezi si pur si simplu te observi, vei vedea cat de nelinistita iti este mintea. Daca incerci s-o linistesti, nu faci decat sa inrautatesti situatia. Daca dupa catava vreme reusesti, ti se vor revela lucrurile cele mai subtile. Intuitia iti va deveni mai acuta, vederea, mai clara si vei fi constient de tine insuti in timp, in acest moment specific, aici si acum. Gandurile ti se vor derula mai incet, constiinta ti se va amplifica si vei vedea mult mai departe decat vedeai inainte.

Asa i-a descris Steve Jobs efectele meditatiei biografului sau Walter Isaacson.

Un tip special de meditatie este meditatia cu subiectul pe deplin constient, care isi are originile in budismul zen si in taoism. Cu putin timp inainte sa moara, Jobs i-a spus lui Isaacson ca de multi ani practica meditatia. Martor al acestui fapt este ziaristul si scriitorul Jeffrey James, cu care Jobs, la inceputul anilor 90´ discuta despre relatia dintre filosofia zen si programarea computerelor.

Aceasta perioada a fost mai ciudata, ne asigura James, dar a reprezentat un moment crucial in viata lui Jobs. Astazi, efectul pozitiv al meditatiei a fost dovedit de neurostiinta si giganti de talia lui Google, General Mills, Target si Ford au organizat cursuri speciale pentru a-si invata salariatii acelasi tip de meditatie pe care Jobs l-a descoperit cu atatia ani in urma, citeste mai mult pe pentrusuflet.com.

 

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos