Acasă Stirile zilei Stiinta Exercitiile creierului mentin abilitatile de cunoastere chiar si la zece ani dupa...

Exercitiile creierului mentin abilitatile de cunoastere chiar si la zece ani dupa practicarea lor!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

111sqtimeDesi capacitatea de memorare crescuta, observata dupa cinci ani, incepea sa slabeasca in urmatorii cinci ani, capacitatile de rationament si procesare a informatiilor s-au pastrat si la zece ani dupa inceperea exercitiilor.

„Ceea ce am descoperit este uluitor”, a afirmat geriatrul George Rebok, profesor la Universitatea Johns Hopkins din Baltimore, coordonatorul studiului.

„La zece ani dupa inceperea exercitiilor, exista dovezi ca efectele sunt durabile in ceea ce priveste rationamentul si antrenarea vitezei”, a adaugat George Rebok.

Participantii la toate cele trei grupe de antrenament au declarat, de asemenea, ca se descurca mai usor cu activitatile zilnice, cum ar fi luarea medicamentelor, gatitul si administrarea finantelor decat participantii care nu efectuasera exercitiile cognitive.

Programele, dezvoltate de cercetatori, s-au concentrat in cea mai mare parte pe strategiile de invatare, destinate imbunatatirii performantei cognitive.

De exemplu, exercitiile de memorie ii invatau pe subiecti cum sa isi aminteasca liste de cuvinte, secvente si idei principale, in timp ce exercitiile de rationament se concentrau pe recunoasterea unor modele numerice.

In cadrul exercitiilor de antrenare a vitezei, subiectii au fost rugati sa se concentreze asupra unui obiect principal de pe monitorul calculatorului si sa recunoasca si sa identifice rapid obiectele de la marginea monitorului.

Sursa: mediafax.ro

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos