Acasă Stirile zilei EVENIMENT EMOTIONANT in Varsovia: Oamenii si masinile se opresc in loc timp...

EVENIMENT EMOTIONANT in Varsovia: Oamenii si masinile se opresc in loc timp de un minut! VIDEO

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

In fiecare an, in prima zi din august, in Varsovia are loc un eveniment emotionant, la un semnal sonor toti oamenii si toate masinile se opresc in loc timp de un minut pentru a comemora pierderile omenesti suferite in timpul miscarii de 63 de zile pentru libertate, unde au fost ucisi peste 200.000 de polonezi.

Peisajul care este surprins in fata ochilor este asemanator unui moment din viata de zi cu zi.

In cate secunde totul devine o natura statica bine definita. Locuitorii de astazi ai Varsoviei isi exprima respectul, regretele dar si admiratia pentru tributul uman adus de cei care s-au jertfit aparand libertatea, independenta si interesele Poloniei.

Operatiunea s-a numit „Revolta din Varsovia” si a inceput pe 1 august 1944. Pe parcursul a 63 zile, s-au dus unele dintre cele mai aprige si eroice lupte din cel de-al Doilea Razboi Mondial. Din pacate insa, din cauza unor grave erori militare si politice petrecute la nivel mondial, Varsovia, care ar fi putut sa fie prima capitala europeana eliberata de sub ocupatia germana, a fost distrusa in proportie de 85%.

Vezi VIDEO pe VIDEO VIRAL CAPLIMPEDE!

Anul acesta s-au implinit 70 de ani de la nefericitele evenimente. In cadrul manifestarilor organizate cu aceasta ocazie, Presedintele Bronislaw Komorowski a mentionat in discursul sau:

„Libertatea nu este ceva ce poate fi cumparat de la magazin… Uneori, trebuie sa platesti pentru libertate, nu doar sa te bucuri de ea.”

Sursa: livebiz.ro

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos