Romanii si-au rafinat gusturile si preferintele gastronomice, felurile de mancare exotice, preponderent orientale, fiind tot mai comandate. In Bucuresti, Cluj si Timisoara, bucataria chinezeasca, libaneza si turceasca inregistreaza cele mai multe comenzi, potrivit foodpanda, cea mai mare platforma de comenzi de mancare din Romania.
Bucataria chinezeasca conduce detasat in topul preferintelor exotice ale romanilor, urmata, in ordine, de cea libaneza, turceasca, japoneza si mexicana. Comenzile pentru feluri de mancare exotice se inregistreza in permanenta, indiferent de ziua saptamanii, fiind usor mai ridicate in weekend.
„Desi traditionalisti si mari amatori de mancare cu specific local, romanilor le place sa experimenteze bucataria internationala, in special cea asiatica, orientala. Primim zilnic comenzi pentru restaurante cu specific chinezesc, libanez, turcesc, chiar si japonez. Este adevarat, insa, ca spre deosebire de vecinii gurmanzi din Europa, sushi-ul se numara printre felurile de mancare cel mai putin comandate de romani”, declara Dan Macarie, Country Manager foodpanda Romania.
Potrivit lui Macarie, comenzile pentru mancaruri exotice pe platforma foodpanda sunt constante, usor mai ridicate in weekend. In timpul saptamanii, circa 65% din totalul comenzilor sunt pentru mancare exotica, respectiv 75% in weekend.
foodpanda.ro colaboreaza, in prezent, cu aproape 200 de restaurante din Bucuresti, Cluj-Napoca si Timisoara, fiind lider de piata pe sectorul platformelor online pentru comenzi de mancare din Romania.