Acasă Stirile zilei Energie Esti SOFER de masina DIESEL? Uite SECRETUL ULUITOR prin care poti face...

Esti SOFER de masina DIESEL? Uite SECRETUL ULUITOR prin care poti face PLINUL mult mai IEFTIN! Soferii se declara MULTUMITI de aceasta METODA!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Esti sofer de masina diesel? Mereu ti se pare ca pentru a face plinul masinii scoti prea mult din buzunar? Ce zici de o solutie unica si uluitoare, mult mai avantajoasa decat cea obisnuita.

Pretul ridicat al motorinei, de peste 6 lei pe litru, a determinat din ce in ce mai multi conducatori auto sa gaseasca solutii ingenioase pentru a nu-si cheltui tot salariul pentru a face plinul masinii. Astfel, posesorii de masini cu motor Diesel au inceput sa alimenteze cu ulei de bucatarie.

Pretul unei sticle este in supermarketuri 3,99 lei, iar mecanicii auto spun chiar ca exista avantaje clare, nu numai financiare. Consumul scade, iar masina merge mai bine.

„Uleiul este mult mai pur decat motorina care se comercializeaza in ziua de astazi, astfel ca masina merge mai bine. De multe ori, motorina este, de fapt, 50 la suta apa, iar uleiul e mult mai curat. Dezavantajul este ca trebuie sa schimbi mai des filtrul de motorina”, a explicat Liviu, mecanic auto.

Acesta foloseste ulei in loc de motorina de patru luni de zile si, pentru moment, nu are de ce sa se planga. A circulat 1.200 de kilometri cu ulei in valoare de 200 de lei, astfel ca economia pe care a facut-o ii permite sa nu se gandeasca cu grija ca va trebui sa schimbe filtrul de motorina.

Probleme spune insa ca ar putea intampina in sezonul rece, pentru ca uleiul se ingroasa. La iarna va fi nevoit sa puna in rezervor jumatate motorina, jumatate ulei, pentru ca, in caz contrar, risca ca masina sa nu porneasca.

Sursa: bzi.ro