Acasă Stirile zilei Stiinta Esti gravida si iei ANTIBIOTICE? Vezi la ce PERICOLE iti expui bebelusul!

Esti gravida si iei ANTIBIOTICE? Vezi la ce PERICOLE iti expui bebelusul!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Daca esti gravida si iei antibiotice ii poti afecta grav sistemul imunitar al bebelusului, potrivit unui studiu realizat recent de Children’s Hospital, informeaza dailymail.co.uk.

Cercetatorii americani au descoperit ca medicamentele administrate contra infectiilor pot sa influenteze negativ sistemul imunitar al bebelusilor.

In schimb, viitoarele mame pot stimula capacitatea bebelusilor lor de a evita bolile, transmitandu-le prin cordonul ombilical anumiti microbi.

Potrivit acestui studiu, bacteriile din intestin joaca un rol crucial in stimularea sintezei rapide de celule albe care lupta contra infectiilor.

La fel ca oamenii, femelele de soareci studiate aveau un numar mare de celule albe in organism in jurul datei la care urmau sa faca pui, insa acel numar de celule albe era mai mic in cazul mamelor carora le-au fost administrate antibiotice.

Din acest motiv, puii lor erau mult mai vulnerabili in fata infectiilor cu E.coli, in special in cazul in care puii se nasteau prematur.

Expunerea mamelor si a puilor lor la antibiotice reduce diversitatea de bacterii din intestin si, intrucat multe dintre acestea au un rol benefic, antibioticele reduc rezistenta puilor la infectii.

Bebelusii in stare critica sunt adeseori tratati cu antibiotice, administrate ca masura preventiva, fara ca medicii sa detina dovada prezentei unei infectii in organism. Medicii americani considera ca bebelusii inca nenascuti au mai mult de beneficiat daca mamele lor sunt tratate cu bacterii, care sa le stimuleze sistemul imunitar, in loc sa fie tratate cu antibiotice.

Sursa: mediafax.ro

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos