Acasă Sanatate Esti FUMATOR? Trebuie sa stii ca esti predispus la ANXIETATE si DEPRESIE!

Esti FUMATOR? Trebuie sa stii ca esti predispus la ANXIETATE si DEPRESIE!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Daca esti fumator trebuie sa stii ca esti mai putin motivat sa-ti schimbi stilul de viata, ceea ce te predispune la anxietate si depresie, au aratat cercetatorii din Brazilia.

Oamenii de stiinta de la Universitatea din Londrina, Brazilia, sustin ca studiul lor este primul care arata ca fumatorii fac mai putina miscare decat nefumatorii, conform dailymail.co.uk.

Acestia au realizat studiul rugand un grup de 60 de fumatori si 50 de nefumatori sa poarte asupra lor un pedometru cel putin 12 ore pe zi, timp de sase zile pe saptamana.

Rezultatele au aratat ca fumatorii mergeau mai putin pe jos si ca functia lor pulmonara era redusa – ceea ce inseamna ca rezistau mai putin la efort si exercitii fizice.

Cand li s-a cerut sa isi evalueze calitatea vietii, asociata cu starea de sanatate, fumatorii au relatat ca se simteau mai obositi, recunoscand ca le lipsea motivatia pentru a-si schimba modul de viata.

„In afara de faptul ca functia pulmonara, rezistenta la efort, calitatea vietii erau mai reduse si prezentau simptome de anxietate si depresie, fumatorii mergeau mai putin pe jos decat nefumatorii in viata de zi cu zi”, a declarat coordonatoarea studiului, Karina Furlanetto.

Studii anterioare au aratat, de asemenea, ca fumatorii dorm mai putin si ca somnul lor este mai putin odihnitor decat al nefumatorilor.

Oamenii de stiinta de la Scoala medicala Charite din Berlin au descoperit ca 17 % dintre fumatori dorm mai putin decat sase ore pe noapte, in timp ce 28 % afirma ca au tulburari de somn.

In comparatie cu fumatorii, doar 7 % dintre nefumatori dorm mai putin decat sase ore pe noapte, iar 19 % au afirmat ca au tulburari de somn.

Sursa: mediafax.ro

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos