Acasă Stirile zilei Bani Este oficial! Romanii isi vor putea amana ratele la banci pentru 9...

Este oficial! Romanii isi vor putea amana ratele la banci pentru 9 luni. Masura se aplica atat persoanelor fizice cat si celor juridice

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Ministrul Finantelor, Florin Citu, anunta intr-un mesaj pe Facebook ca a convenit cu Banca Nationala si cu sistemul bancar amanarea ratelor la banci pentru 9 luni. De aceasta masura vor beneficia toti romanii care vor cere o amanare, atat persoane fizice cat si persoane juridice.

„Solutia pe care am propus-o bancii nationale si sistemului bancar este una care ia in calcul mai multe elemente. Cei care doresc sa aiba ratele amanate pot sa o faca pana la 9 luni de zile. Este un termen pe care l-am discutat cu BNR si cu sistemul bancar. Propunerea a fost agreata, vom vedea daca asa va ramane in ordonanta”, a declarat Florin Citu.

Ministrul Finantelor precizeaza ca orice roman poate apela la aceasta masura, atat persoane fizice, cat si persoane juridice.

„Am discutat cine sa aiba acces la aceasta amanare si propunerea mea a fost sa nu discriminam, sa aiba acces toti romanii care vor cere acest lucru (…) Reesalonarea sa fie facuta pe o perioada mai lunga. (…) Indiferent, persoane fizice sau jurdice vor avea acces la aceasta varianta”, sustine ministrul Finantelor.

Florin Citu spune ca ordonanta ar putea fi adoptata in sedinta de guvern de joi.

„Am discutat si cum vor cere acest lucru. Vor face in scris, prin online. Sunt doua etape, una prin telefon si apoi sa fie confirmata in scris printr-un email, pentru ca si bancile sa aiba ceva scris. Sper sa fie gata ordonanta pentru sedinta de maine. Nu ne gandim doar la aceasta perioada de 9 luni, ne gandim cum sa gasim solutii si dupa”, a mai declarat Citu.

Ministrul Finantelor a anuntat si o rectificare bugetara, care ar urma sa fie facuta saptamana viitoare, pentru a asigura banii necesari ministerului Sanatatii.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos