Acasă Politic Este oficial! Primul judet din Romania unde gura si nasul trebuie obligatoriu...

Este oficial! Primul judet din Romania unde gura si nasul trebuie obligatoriu acoperite in spatiile publice

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta (CJSU) a decis, vineri seara, ca se impune purtarea mijloacelor de protectie a gurii si a nasului in spatiile publice de catre totii cetatenii din judet, se arata intr-o informare transmisa de Prefectura Galati.

Cei care gestioneaza spatiile publice au obligatia de a nu permite accesul celor care nu poarta mijloace de protectie a nasului si a gurii, a spus prefectul Gabriel Avramescu.

Potrivit prefectului, infectarea in Galati a fost provocata de doua grupuri de turisti care au venit din Turcia si au fost confirmati pozitiv la noul virus.

La data cand acestia au sosit din Turcia, tara respectiva nu se afla pe lista zonelor galbene, a subliniat prefectul.

Vineri, in Galati erau inregistrate 90 de cazuri de infectare si doua decese. Cinci pacienti au fost vindecati.

Potrivit sursei citate, decizia intra in vigoare incepand de luni si se aplica in spatii publice, precum spatiile comerciale, piete, institutii publice, santiere.

Aceeasi sursa precizeaza ca nu este obligatoriu ca aceste mijloace de protectie sa fie masti medicale. Se pot folosi esarfe, masti din panza sau orice alte tipuri de protectie care sa acopere nasul si gura. Aceste mijloace sunt menite sa ii protejeze pe cei din jur, in cazul in care o persoana ar putea fi infectata, dar fara sa prezinte simptome.

De asemenea, persoanele din conducerea spatiilor publice amintite au obligatia sa se asigure ca angajatii si vizitatorii/clientii pun in aplicare masura CJSU Galati.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos