Este oficial! Klaus Iohannis a promulgat legea care a pus pe jar bancile! – Cap Limpede

Este oficial! Klaus Iohannis a promulgat legea care a pus pe jar bancile!

Presedintele Klaus Iohannis a anuntat joi ca a promulgat legea darii in plata. „Am promulgat aceasta lege si astazi va fi publicata in Monitorul Oficial”, a declarat Iohannis, la Palatul Cotroceni.

El a adaugat ca legea reexaminata de Parlament este in regula. „Aceasta lege a ajuns initial la mine si am retrimis-o in Parlament cu cateva observatii. La momentul respectiv, dupa parerea mea, legea nu a fost foarte bine elaborata. Parlamentul a luat in considerare aceste consideratii, a modificat legea corespunzator si mi-a retrimis legea in forma noua. Am apreciat faptul ca Parlamentul a tinut cont de observatiile mele si consider ca legea in forma in care a ajuns la promulgare este in regula”, a spus seful statului.

Click pe aceeasi tema:  Iohannis, la Washington: Romania isi face partea! Tara noastra are nevoie atat de securitate, cat si de prosperitate!

Legea darii in plata a fost adoptata, miercuri, 13 aprilie, de Camera Deputatilor, for decizional, cu o majoritate de 207 voturi „pentru”, un vot „impotriva” si o abtinere.

Deputatii au stabilit astfel ca legea privind darea in plata nu se va aplica programului Prima Casa si au majorat plafonul creditelor care intra sub incidenta acestui act normativ de la 150.000 la 250.000 de euro.

De asemenea, deputatii au stabilit ca legea se va aplica si celor care sunt in proces de executare silita.

Click pe aceeasi tema:  Cele cinci lucruri pe care nu le-a spus nimeni despre vizita lui Klaus Iohannis la Casa Alba! Analiza lui Oreste...

CITESTE ALTE STIRI INTERESANTE

spre