Presedintele Klaus Iohannis a anuntat joi ca a promulgat legea darii in plata. „Am promulgat aceasta lege si astazi va fi publicata in Monitorul Oficial”, a declarat Iohannis, la Palatul Cotroceni.

El a adaugat ca legea reexaminata de Parlament este in regula. „Aceasta lege a ajuns initial la mine si am retrimis-o in Parlament cu cateva observatii. La momentul respectiv, dupa parerea mea, legea nu a fost foarte bine elaborata. Parlamentul a luat in considerare aceste consideratii, a modificat legea corespunzator si mi-a retrimis legea in forma noua. Am apreciat faptul ca Parlamentul a tinut cont de observatiile mele si consider ca legea in forma in care a ajuns la promulgare este in regula”, a spus seful statului.

Legea darii in plata a fost adoptata, miercuri, 13 aprilie, de Camera Deputatilor, for decizional, cu o majoritate de 207 voturi „pentru”, un vot „impotriva” si o abtinere.

Deputatii au stabilit astfel ca legea privind darea in plata nu se va aplica programului Prima Casa si au majorat plafonul creditelor care intra sub incidenta acestui act normativ de la 150.000 la 250.000 de euro.

De asemenea, deputatii au stabilit ca legea se va aplica si celor care sunt in proces de executare silita.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.