Este oficial! Fumatul in toate spatiile publice, interzis!

Raw Life and Style

Curtea Constitutionala a Romaniei a decis miercuri ca este constitutionala legea referitoare la interzicerea fumatului in spatiile publice inchise.

CCR a respins astfel sesizarea pe aceasta tema depusa de mai multi senatori in decembrie anul trecut.

Proiectul de lege prevede interzicerea fumatului in spatiile publice inchise, spatiile inchise de la locul de munca, la locurile de joaca pentru copii, in unitatile sanitare, de invatamant, precum si cele destinate protectiei si asistentei copilului.

Actul normativ a fost adoptat pe 15 decembrie 2015 de plenul Camerei Deputatilor, for decizional in acest caz.

Click pe aceeasi tema:  Ministrul de Interne, Carmen Dan, audiat la DNA in dosarul privind adoptarea OUG 13!

Senatorul independent Alfred Laurentiu Mihai declara, la acea data, ca, in opinia parlamentarilor care au depus contestatia, legea in forma in care a fost adoptata separa fumatorii in doua categorii: cei care pot fuma in aeroporturi sau cei care sunt in inchisori de maxima siguranta si ceilalti fumatori, care nu au voie.

Presedintele Curtii Constitutionale a Romaniei, Augustin Zegrean, spune ca va renunta sa fumeze in spatii publice cand legea fumatului va intra in vigoare.

Legea intra in vigoare la 45 de zile de la publicarea in Monitorul Oficial. Ma las de fumat in spatiile publice cand intra in vigoare legea. De fapt, nu cred ca m-ati vazut fumand undeva prin spatii publice, a precizat presedintele CCR.

Click pe aceeasi tema:  Pastele acesta poti fi mai bogat cu 151 de milioane de lei vechi! Afla aici cum poti castiga marele premiu
spre