Acasă Utile Este mai eficienta decat cofeina. Minola, tonicul din morcov pentru orice varsta

Este mai eficienta decat cofeina. Minola, tonicul din morcov pentru orice varsta

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Nutritionistii recomanda bauturi tonice preparate din legume si din fructe, care sunt sanatoase si, deseori, mai eficiente decat cofeina. Minola, o bautura preparata din morcov, si-a capatat renumele de tonic pentru orice varsta. Morcovul, ingredientul-vedeta al acestei bauturi, furnizeaza organismului necesarul de vitamina A, pentru o zi intreaga, protejand plamanii si contribuind la buna functionare a sistemului respirator.

Terapeutii sustin ca, datorita   substantelor antioxidante din compozitia legumei: complexul de vitamine B, vitaminele C si E, dar si celorlalte ingrediente (mierea, lamaia si scortisoara), bautura este un excelent detoxifiant, un furnizor de energie si poate sa inlocuiasca portia zilnica de cafea. in acelasi timp, Minola se recomanda persoanelor care depun eforturi intelectuale deosebite, convalescentilor, astenicilor, suferinzilor de boli gastrointestinale si de boala  arterelor.

Cum se prepara Minola

Pentru a prepara in casa savuroasa bautura Minola, avem nevoie de urmatoarele ingrediente: 30 g miere, 150 ml suc de morcovi, o lingurita suc de lamaie si o jumatate de lingurita de scortisoara.

Preparare: Sucul de morcovi se obtine dintr-un kg de morcovi suculenti, de calitate, care se storc cu ajutorul unui storcator de legume. in continuare, se amesteca sucul de morcovi cu celelalte ingrediente, pana cand acestea se omogenizeaza. Se consuma una-doua portii pe zi.

Nectarul de pepene galben, alternativa la cafeaua  zilnica

Pepenele galben, fructul aromat, preferat de copii si de adulti, in egala masura, poate fi consumat si sub forma de suc (un nectar care potoleste setea si pregateste sistemul nervos pentru o zi foarte incarcata). Nectarul de pepene galben este mai rezistent la fenomenul de oxidare, in comparatie cu sucul obtinut de la pepenele verde.  in acelasi timp, savurosul nectar de pepene galben este renumit si pentru efectele lui medicinale: imbunatateste sistemul imunitar, reduce riscul atacului cardiac, combate anemia, fiind recomandat si in afectiunile ficatului si rinichilor, in guta si in artrita. Mai mult, substantele active importante continute de nectar: fibre alimentare, albumine, vitaminele A, B, C, glucoza si sarurile minerale (magneziu, fosforul, calciu si potasiu din belsug) revigoreaza organismul, curata tubul digestiv si combat constipatia. Pornind de la concluziile specialistilor de la Institutul National Francez pentru Cercetari Agricole, care sustin ca antioxidantii enzimatici continuti de pepenele galben scad nivelul proteinelor de stres ce se acumuleaza in intestine, nutritionistii recomanda nectarul de pepene, ca alternativa la cafeaua zilnica.

Cum se prepara nectarul de pepene galben

Savurosul nectar  se prepara din urmatoarele ingrediente: cate 200 g miez de pepene galben, miez de pepene portocaliu si miez de pepene rosu (cantaloupe), doua linguri de miere, putina scortisoara si din 200 ml infuzie de menta. Pepenele si mierea se pun in storcatorul de fructe. Cand aceste ingrediente s-au omogenizat, se adauga infuzia de menta si scortisoara. Nectarul se serveste in locul cafelei, la micul dejun. Se mai poate servi o portie, dupa masa de pranz, scrie click.