Numarul total al cazurilor de boala renala cronica (BRC) cauzate anual de poluarea atmosferica a depasit 10 milioane, conform unui nou studiu realizat in Statele Unite, citat de Xinhua.

Oamenii de stiinta de la Centrul de Epidemiologie Clinica al VA Saint Louis Health Care System care au descris anterior o asociere intre nivelurile ridicate de particule fine in suspensie si riscul de dezvoltare a BRC au revenit ulterior si au utilizat metodologiile studiului Global Burden of Disease (GBD) pentru a realiza o estimare a gradului in care poluarea aerului contribuie la aparitia BRC.

Studiul a fost prezentat in cadrul evenimentului „Kidney Week 2017” organizat de Societatea Americana de Nefrologie, desfasurat intre 31 octombrie si 5 noiembrie in New Orleans, Louisiana.

Rezultatele cercetarii sugereaza ca masura in care poluarea atmosferica duce la aparitia BRC variaza considerabil in functie de pozitia geografica, cele mai inalte valori fiind observate in America Centrala si Asia de Sud.

„Poluarea atmosferica ar putea explica cel putin in parte cresterea incidentei BRC cu origini necunoscute in multe zone zone geografice din lume, si cresterea (cazurilor de) nefropatie mezoamericana in Mexic si America Centrala”, a declarat cercetator principal Benjamin Bowe in cadrul unui comunicat de presa.

Sursa: Agerpres

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.