Este considerata PRIMA MINUNE A LUMII! Vezi cum arata PADUREA DE PIATRA din China! FOTO – Cap Limpede

Este considerata PRIMA MINUNE A LUMII! Vezi cum arata PADUREA DE PIATRA din China! FOTO

Padurea de piatra din China este considerata prima minune a lumii, un ansamblu de formatiuni calcaroase.

Shilin, padurea de piatra din sud-vestul Chinei, este un uimitor ansamblu de formatiuni calcaroase, din provincia Yunnan. Zona este apreciata inca din timpul dinastiei Ming, 1368 – 1644, cand era cunoscuta drept intaia minune a lumii. Totusi, padurea de piatra a fost inscrisa in circuitul turistic abia in anii ’50 si inclusa in Patrimoniul Mondial UNESCO in 2007.

Click pe aceeasi tema:  Alerta! Marile puteri vor sa dea cel mai mare atac cibernetic! Vezi cine vrea sa dea jos Internetul!

5.

1no1

Stancile de calcar par iesite din pamant, multe dintre ele semanand cu niste copaci pietrificati, de unde si numele zonei, Shilin ( n.r. Shí, piatra, stanca si Lín, crang, padure). Relieful deosebit se intinde pe 400 de kilometri patrati si include „paduri” de diferite dimensiuni, rauri, lacuri, pesteri si cascade. Geologii spun ca cum 270 de milioane de ani, in perioada carbonifera a erei Paleozoice, pe locul stancilor se afla o mare intinsa. In timp, miscarile litosferei au cauzat retragerea apelor si au scos la suprafata calcarul. In timp, vantul si ploaia au erodat stancile, care au capatat forma din prezent, a unor stalpi sau trunchiuri de copaci, cu o inaltime de pana la 30 de metri.

Click pe aceeasi tema:  Strigator la cer: Cum au facut chinezii acest pod cu 138 de milioane de euro iar la noi un kilometru de autostrada e 20 de milioane de euro!?
spre