Acasă Stirile zilei Episcop arestat in cadrul unei anchete privind Banca Vaticanului!

Episcop arestat in cadrul unei anchete privind Banca Vaticanului!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Un episcop, un membru al serviciilor secrete italiene si un intermediar financiar au fost arestati in cadrul unei anchete privind Banca Vaticanului, potrivit AFP.

Potrivit site-ului cotidianului Corriere della Sera, prelatul arestat este monseniorul Nunzio Scarano, episcop de Salerno, in sudul Italiei. Televiziunea Sky TG-24 afirma ca cei trei barbati sunt suspectati de frauda si coruptie.

Cei trei barbati au fost arestati in cadrul unei vaste anchete lansate de justitia italiana in septembrie 2010 impotriva presedintelui IOR Ettore Gotti Tedeschi si directorului general de atunci, Paolo Cipriani, pentru incalcarea legislatiei privind prevenirea spalarii banilor.

Zeci de milioane de euro au fost blocati in cadrul acestei anchete care s-a soldat, intre altele, cu concedierea conducerii IOR.

De-a lungul anilor, scandaluri rasunatoare au afectat reputatia IOR, in urma aparitiei unor dezvaluiri despre legaturile acestei banci cu cercuri criminale in cazurile unor deturnari de fonduri

Cel mai important scandal este cel al falimentarii Banco Ambrosiano in 1982, in care au fost implicate CIA si loja masonica. Afacerea Enimont (1993) privind deturnarea unor fonduri importante in profitul unor partide politice italiene a afectat, de asemenea, imaginea IOR, iar, recent, Tribunalul din Roma a descoperit cazuri de spalari de bani de catre mafie prin intermediul bancii.

Elvetianul René Brülhart, consilier al Autoritatii de Informatie Financiara (AIF), care supervizeaza IOR, a anuntat ca sase tranzactii supecte au fost semnalate in 2012.

Sursa: mediafax.ro

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos