Kundalini este energia care se afla in stare latenta in trupul uman. Cand aceasta forta este trezita, ea se ridica de-a lungul coloanei vertebrale catre chakra crestetului. In momentul in care Kundalini incepe sa se trezeasca, omul va simti curenti energetici puternici de-a lungul coloanei vertebrale, manifestati permanent – ziua si noaptea, potrivit site-ului totulpentrusuflet.

Trezirea lui Kundalini se poate manifesta la toti oamenii, indiferent de calea spirituala sau de religia din care fac parte.

Manifestari ale ridicarii energiei Kundalini: tremuraturi involuntare ale corpului, sentimente de bucurie si beatitudine, senzatii de frig in organism, senzatii de caldura pe coloana vertebrala, perceperea unor puternice flash-uri de energie, furnicaturi in corp sau, mai ales, pe coloana, sentimente de confuzie si incertitudine, schimbari bruste de stari launtrice, stari de somnolenta si ameteala, stari de fericire, perceperea de sunete si culori subtile, trezirea intuitiei si a creativitatii la un nivel mult mai inalt.

Trezirea lui Kundalini va determina schimbari pozitive atat la nivelul corpului fizic cat si la nivelul corpurilor subtile. Daca Kundalini se ridica incet oferindu-ne timp pentru a asimila puternica energie ce este eliberata, ne vom insusi experienta pe care ne-o ofera fiecare chakra in parte, lucru care ne va ajuta mult la progresul spiritual. Daca insa energia Kundalini se ridica prea repede, fara a o putea controla, putem sa traim o criza spirituala.

Atata timp cat Kundalini ramane adormita in lacasul ei, persoana va fi interesata numai de manifestarile fizice, grosiere si impure, de lumea simturilor si a intereselor materiale. Mancarea, somnul si sexul vor motiva o astfel de persoana. Cand Kundalini se va trezi, omul va deveni stabil, serios, responsabil, ferm. Atunci va incepe sa renunte la atasamentele de lumea fizica.

Daca Kundalini se va ridica numai pana la nivelul chakrei a doua, persoana va avea trairi erotice nestapanite care pot fi confundate cu trairi spirituale. Pericolul care pandeste la acest nivel este subordonarea fiintei la planul sexualitatii care poate conduce treptat la decaderea spirituala si la probleme fizice si mentale. Cand Kundalini va pleca din chakra a doua, dorintele sexuale exacerbate vor disparea.

Cand Kundalini este trezit pana la nivelul plexului solar poate aparea o senzatie permanenta de foame.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.