Acasă Stirile zilei Stiinta ENERGIA EOLIANA a viitorului! Cum va fi obtinuta energia printr-o TURBINA speciala!...

ENERGIA EOLIANA a viitorului! Cum va fi obtinuta energia printr-o TURBINA speciala! VIDEO

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Deasupra orasului Fairbanks, din Alaska, va fi lansata o turbina eoliana care va folosi heliu pentru a putea ramane suspendata deasupra pamantului, fara a mai fi nevoie de un stalp de sustinere, informeaza theatlantic.com.

Uriasul balon va fi, potrivit Gizmodo, prima turbina eoliana comerciala plutitoare.

Dispozitivul va fi numit Turbina Eoliana Plutitoare (Buoyant Wind Turbine – BAT), iar compania care l-a creat, Altaeros Energies, cu sediul in Boston, s-a gandit la o varianta pentru generatoarele diesel care ar fi greu de transportat in regiunile izolate sau afectate de calamitati. Proiectul valorifica energia curentilor de aer care se manifesta la inaltime. BAT nu este singura care incearca sa foloseasca curentii de aer de altitudine. Potrivit IEEE Spectrum, in competitia pentru realizarea turbinelor eoliene plutitoare sunt implicati mai multi cercetatori. Insa Altaeros pretinde ca proiectul din Alaska este primul cu viabilitate comerciala.

Vezi AICI VIDEO!!

Adevaratul test pentru turbinele Altaeros va fi dat de capacitatea acestora de a convinge piata. Potrivit companiei care dezvolta proiectul, exista o piata de profil in valoare de 17 miliarde de dolari. Exista baze militare, mine, mici insule care au nevoie de energie, insa se situeaza in afara ariei de acoperire a furnizorilor.

Altaeros nu este singura companie care vrea sa vina in intampinarea acestei cereri. Anul trecut, Google X a achizitionat compania Makani Power, specializata in fabricarea de turbine eoliene zburatoare, noteaza IEEE Spectrum. In domeniu mai activeaza si WindLift, SkySails, Sky Windpower si NTS.

Toate aceste companii nu se lupta cu morile de vant, ci incearca sa le reinventeze.

Sursa: mediafax.ro

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos