Acasă Stirile zilei Emotionant! Un tata singur isi creste cei doi copii intr-un grajd! Rezultatele...

Emotionant! Un tata singur isi creste cei doi copii intr-un grajd! Rezultatele scolare te vor pune pe ganduri!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Un barbat de 37 de ani isi creste singur cei doi copii, dupa ce sotia l-a parasit in urma cu opt ani. Pensionat medical dupa un accident vascular, tatal si-a luat un serviciu cu jumatate de norma. in ciuda lipsurilor, Nicoleta si Andrei au rezultate foarte bune la scoala. Familial se adaposteste undeva pe-un camp, aproape de centura ocolitoare a Sibiului, intr-o camaruta amenajata intr-un fost grajd.

Nicoleta, fetita de 13 ani a lui Dan, are ochi albastri si e numai un zambet: ”Tati al meu e bun, foarte bun, sa stii. Cel mai mult noi il iubim pe tati”. Eleva in clasa a VI-a, il ia de umar pe Andrei, fratele ei, care e in clasa a treia. O bucata de drum mergem pe jos, nu poti ajunge pana la ei cu masina.

„Mama nu ne cauta”

Pe Dan, nevasta l-a parasit acum opt ani: femeia si-a gasit un alt barbat si a plecat, pur si simplu, lasandu-l cu minunile de copii. Celor mici nu le prea place sa vorbeasca despre asta. „N-o prea iubim pentru ca nu ne cauta”, lamureste Nicoleta problema.

In primii cinci ani dupa despartire, tatal a locuit cu pustii intr-o cabanuta, tot pe-un camp. Un var avea un teren acolo, le-a facut o cabanuta din barne, aveau un acoperis deasupra capului, a fost bine. Acum trei ani, varul a vandut insa terenul, cu tot cu cabana, si de-atunci s-au mutat in camaruta dintr-un fost grajd, pe camp, langa centura ocolitoare a Sibiului.

Dan nu se plange niciodata, nu cere si nu asteapta, chiar daca a dus greutati cat nu au altii intr-o viata. in 2011 a facut un accident vascular si n-a mai putut munci, astfel ca, pana anul trecut, au trait toti trei din ajutorul social: 270 de lei pe luna. De doua ori pe zi, toti trei mergeau si mancau la cantina saracilor, scrie Adevarul.

In aceste conditii dure, rezultatele micutilor sunt aproape miraculoase. Andrei are doar calificative de foarte bine, iar Nicoleta are media peste 8.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos