Brazilianul de 71 de ani, Joao Pererira de Souza, a castigat cel mai de incredere „prieten” dupa ce a gasit un pinguin magelanic sud-american acoperit cu petrol si aproape mort de foame, pe o plaja de pe o insula de pe coasta Rio de Janeiro.

Intamplarea a creat o relatie emotionala incredibila intre pinguin si  barbatul brazilian, care a salvat pasarea de la o moarte sigura.

Zidarul pensionat, care pescuieste in timpul liber, Joao Pereira de Souza (71 de ani), a gasit in 2011 un pinguin mic si apatic pe niste pietre. Creatura neajutorata era infometata si acoperita in totalitate de petrol, iar Souza a luat si a ingrijit pinguinul Magellanic, pe care l-a numit Dindim.

O saptamana intreaga a durat pana ce Joao Pereira de Souza a reusit sa spele pinguinul de lichidul negru si lipicios. Dupa ce Dindim s-a insanatosit, Souza l-a eliberat inapoi in mare, fara sa-si imagineze ca-l va mai vedea vreodata pe noul sau prieten.

El a fost uimit cand, la doar cateva luni, pinguinul a revenit pe insula, unde l-a recunoscut pe Souza si s-a intors acasa cu el. Acum, Dindim petrece opt luni ale anului cu salvatorul sau, iar restul timpului si-o dedica reproducerii in largul coastelor Argentinei si Chile.

Pasarea inoata mai mult de 8.000 de km anual, pentru a se intoarce la Souza. Batranul spune ca iubește pinguinul ca pe propriul copil.

Sursa: RADOR

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.