Acasă Sanatate Emotiile pot provoaca boli grave! Vezi ce organe afecteaza frica si rusinea!

Emotiile pot provoaca boli grave! Vezi ce organe afecteaza frica si rusinea!

Crying young woman
Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

In momentul in care emotiile se acumuleaza in fiinta noastra, din cauza unei atentii sporite si a timpului indelungat de mentinere a agitatiei mentale, acestea se defuleaza prin stari de anxietate, atacuri de panica sau prin depresie. Aceste tulburari apar deoarece organismul nostru are nevoie, conform instinctului de supravietuire, sa gaseasca un mod, fie si fortat, de a descarca ceea ce este periculos pentru sanatatea noastra.

In opinia psihologului Laura Maria Cojocaru, in cazul in care acumularea de emotii depaseste pragul de suportabilitate, aceste descarcari emotionale ajung pana in planul fizic si incep sa se manifeste tot felul de afectiuni ale corpului, de la cele mai usoare pana la boli foarte grave.

Gravitatea bolii este data de natura emotiei, intensitatea ei si perioada de timp in care a fost inmagazinata, iar transpunerea bolii in plan fizic poate dura si cativa ani. “Rostul bolilor fizice este acela de a constientiza asupra suferintei sufletesti si necesita vindecarea ei. De multe ori, nu dam importanta unei suferinte sufletesti, o ignoram si credem ca aceasta nu se poate transforma intr-o boala fizica. Din contra, cu cat lasam mai multe o boala sufleteasca netratata, cu atat mai intens va fi procesul de somatizare. Boala sufleteasca se va transforma in boala fizica, nu imediat, dar in cateva luni sau ani.

Avem doua posibilitati de a trata suferintele sufletesti si a le impedica sa escaladeze in boli fizice: 1) prin tratament medicamentos, insa acesta nu descarca emotiile, ci doar le inhiba, iar la un moment dat exista marele risc ca acestea sa recidiveze sub o forma sporita. in timp, organismul va deveni imun la tratamentul medicamentos; 2) prin psihoterapie, cu ajutorul careia putem identifica cauzele psihologice primare care au condus la aceasta conditie”, considera psihologul Laura Maria Cojocaru.

Exista 5 emotii principale, foarte daunatoare pentru organismul nostru, care la un moment dat se pot transforma in boli fizice, astfel:

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos
1
2
3
Articolul precedentIohannis catre Guvern: Vocea oamenilor nu mai poate fi ignorata!
Articolul următorMare sarbatoare pentru toti crestinii! Este ziua impacarii! Ce este interzis astazi!