Acasă Stirile zilei Justitia Emotii pentru Dan Sova! Judecatorii CCR obliga senatorii sa voteze daca va...

Emotii pentru Dan Sova! Judecatorii CCR obliga senatorii sa voteze daca va fi retinut sau nu

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Curtea Constitutionala a Romaniei a decis, miercuri, ca este neconstitutionala hotararea Senatului referitoare la rezultatul votului exprimat in urma cererii DNA de incuviintare a retinerii si arestarii preventive a senatorului Dan Sova.

Curtea Constituţionala, cu majoritate de voturi, a constatat ca Hotararea Senatului nr.32 din 25 martie 2015, prin care Senatul a constatat ca nu au fost intrunite conditiile cerute de art.24 alin.4 din Legea nr. 96/2006 privind Statutul deputatilor si al senatorilor si de art.173 din Regulamentul Senatului, pentru a incuviinta retinerea si arestarea preventiva a domnului senator Sova Dan – Coman, este neconstitutionala, intrucat a fost adoptata in temeiul unor dispoziţti legale si regulamentare care contraveneau prevederilor art.76 alin.(2) din Constitutie.

Decizia este definitiva si general obligatorie si se comunica Senatului. In urma deciziei Curtii, la Senat a fost convocata o sedinta de urgenta.

„Noi nu ridicam imunitati, nici nu incuviintam, sau nu incuviintam, arestarea unor deputati sau senatori, sau a altor persoane. Noi astazi vom spune daca hotararea pe care ei au adoptat-o si, in sfarsit, au publicat-o este sau nu este conforma cu Constitutia”, a declarat Zegrean, la sosirea la sediul CCR, transmite Agerpres.

Intrebat daca votul din Senat ar putea fi reluat in cazul invalidarii hotararii din 25 martie, Augustin Zegrean a raspuns: „Daca hotararea ar fi invalidata, nu ar mai exista o hotarare si atunci ar trebui sa ia o alta hotarare”.

Presedintele Senatului, Calin Popescu-Tăriceanu, a declarat miercuri ca institutia pe care o conduce va pune in aplicare decizia CCR cu privire la neconstitutionalitatea hotararii referitoare la rezultatul votului exprimat in urma cererii DNA de incuviintare a retinerii si arestarii preventive a senatorului Dan Sova, insa dupa publicarea motivării acesteia in Monitorul Oficial.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos