Emotii pentru Dan Sova! Judecatorii CCR obliga senatorii sa voteze daca va fi retinut sau nu

Curtea Constitutionala a Romaniei a decis, miercuri, ca este neconstitutionala hotararea Senatului referitoare la rezultatul votului exprimat in urma cererii DNA de incuviintare a retinerii si arestarii preventive a senatorului Dan Sova.

Curtea Constituţionala, cu majoritate de voturi, a constatat ca Hotararea Senatului nr.32 din 25 martie 2015, prin care Senatul a constatat ca nu au fost intrunite conditiile cerute de art.24 alin.4 din Legea nr. 96/2006 privind Statutul deputatilor si al senatorilor si de art.173 din Regulamentul Senatului, pentru a incuviinta retinerea si arestarea preventiva a domnului senator Sova Dan – Coman, este neconstitutionala, intrucat a fost adoptata in temeiul unor dispoziţti legale si regulamentare care contraveneau prevederilor art.76 alin.(2) din Constitutie.

Click pe aceeasi tema:  Mare sarbatoare! Ce trebuie sa stie toti credinciosii

Decizia este definitiva si general obligatorie si se comunica Senatului. In urma deciziei Curtii, la Senat a fost convocata o sedinta de urgenta.

„Noi nu ridicam imunitati, nici nu incuviintam, sau nu incuviintam, arestarea unor deputati sau senatori, sau a altor persoane. Noi astazi vom spune daca hotararea pe care ei au adoptat-o si, in sfarsit, au publicat-o este sau nu este conforma cu Constitutia”, a declarat Zegrean, la sosirea la sediul CCR, transmite Agerpres.

Intrebat daca votul din Senat ar putea fi reluat in cazul invalidarii hotararii din 25 martie, Augustin Zegrean a raspuns: „Daca hotararea ar fi invalidata, nu ar mai exista o hotarare si atunci ar trebui sa ia o alta hotarare”.

Click pe aceeasi tema:  Gigi Becali n-a gasit intelegere la judecatori si ramane in continuare in penitenciar

Presedintele Senatului, Calin Popescu-Tăriceanu, a declarat miercuri ca institutia pe care o conduce va pune in aplicare decizia CCR cu privire la neconstitutionalitatea hotararii referitoare la rezultatul votului exprimat in urma cererii DNA de incuviintare a retinerii si arestarii preventive a senatorului Dan Sova, insa dupa publicarea motivării acesteia in Monitorul Oficial.

spre