Acasă Stirile zilei Bani Emil Rohat este noul director de la Oil Terminal Constanța

Emil Rohat este noul director de la Oil Terminal Constanța

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Administratorii operatorului portuar Oil Terminal Constanţa(OIL), controlat de stat, l-au revocat pe Silviu Ioan Wagner din funcţia de director general şi l-au înlocuit cu Emil Rohat, director tehnic în cadrul companiei.

Totodată, avocatul Adrian-Cătălin Bulboacă, managing partner al firmei de avocatură Bulboacă şi Asociaţii, a fost numit administrator provizoriu în locul lui Wagner.

Consiliul de Administraţiea convocat AGA la 16 mai pentru a discuta revocarea din funcţia de administrator a lui Wagner şi alegerea unui nou membru CA.

Compania Oil Terminal a avut anul trecut o cifră de afaceri de 115,7 milioane lei (27,3 milioane de euro), în scădere cu 12%, şi un profit net de doar 360.000 de lei, de peste cinci ori sub cel din anul 2010.

Oil Terminal a anunţat şi estimările pentru cifra de afaceri pentru acest an, de 114,9 milioane lei, valoare cu puţin sub cea înregistrată anul trecut.

Compania este controlată de Ministerul Economiei, care are 59,62% din acţiuni. Oil Terminal este specializată servicii privind primirea, depozitarea, condiţionarea şi expedierea ţiţeiului, a păcurii şi a altor materii prime lichide pentru import, export şi tranzit.

Titlurile Oil Terminal au încheiat şedinţa bursieră de marţi în scădere cu 0,72%, la 0,16,59 lei. La această cotaţie, capitalizarea este de 96,62 milioane lei (22,11 milioane euro).