Acasă Stirile zilei Elvetienii dicteaza noi reguli pentru Google Street View

Elvetienii dicteaza noi reguli pentru Google Street View

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Intr-o perioada in care paranoia referitoare la accesul la informatii al gigantilor online este din ce in ce mai mare, Google Street View era imposibil de ocolit. Ca urmare, Curtea Suprema Federala din Elvetia a luat o decizie finala referitoare la un nou set de reguli pentru modul de functionare al Street View. Decizia in sine vine sa rastoarne un alt deznodamant impus de o curte inferioara a aceleasi tari, in urma cu cateva luni.

Tonul general al deciziei Curtii Supreme a fost de toleranta in ceea ce priveste serviciile Google Street View. Practic, daca Google a afirmat ca 98-99% dintre persoane, numere de inmatriculare si alte elemente de identificare al oamenilor sunt sterse automat, noua decizie a stabilit ca restul de 1% este o marja rezonabila de eroare.

Pe de alta parte, desi Curtea Suprema i-a favorizat pe cei de la Google, le-a si impus cateva elemente.

Gigantul este obligat sa usureze algoritmul prin care oamenii sa-si poata sterge propriile fete din anumite cadre. Tot utilizatorii serviciului ar trebui sa poate sesiza cu simplitate probleme care ar perturba anonimitatea persoanelor surprinse de camerele Street View.

Daca in locurile publice precum piete, poduri sau zona inconjuratoare a stadioanelor oamenii nu trebuie stersi, s-au definit insa cateva exceptii si de la aceasta regula. In jurul scolilor, spitalelor sau adaposturilor de femei, culoarea pielii, stilul vestimentar si, evident, fetele oricaror persoane trebuie incetotasate.

Tot la acest capitol al anonimitatii intra restrictia Google de a publica orice imaginii care surprind gradini private sau curti interioare ale caselor. Ca o exceptie de la aceasta regula, daca gardul respectivelor curti este mai mic de 2 metri, aceasta particularitate se reflecta in acordul tacit al persoanelor de a permite Google sa le imortalizeze curtile.

Din cauza proceselor succesive de acest gen, Google a amenintat in urma cu ceva timp ca va renunta la tot continutul de tip Street View din Elvetia. Din fericire, acest deznodamant al Curtii Supreme i-a adus din nou la masa tratativelor pe cei de la Google si sunt mari sanse ca lucrurile sa revina la normal.