Elizabeth Parrish, CEO-ul unei companii specializate in biotehnologie, spune ca a castigat 20 de ani de viata cu ajutorul a doua terapii genice impotriva imbatranirii.

Terapia genica este o metoda terapeutica ce utilizeaza genele si informatia pe care ele o poarta pentru a trata o boala genetica sau pentru a modifica un comportament celular. Terapia genica este avuta in vedere si ca o tehnica terapeutica aplicabila unor boli ne-ereditare, precum cancerul si SIDA. in aceste cazuri, strategia consta in a face sa intre in celula bolnava (si nu si in alta) o gena capabila sa o distruga.

”Cand am inceput sa ma interesez de aceste lucruri, credeam ca totul seamana cu o stiinta nebuneasca. Dar timpul stiintei nebunesti a sosit”, a declarat Elizabeth Parrish, CEO-ul BioViva, o companie de biotehnologie bazata in Delaware, in Statele Unite.

Elizabeth Parrish, in varsta de 45 de ani, originara din Seattle, afirma ca a castigat 20 de ani de viata, gratie a doua terapii genice dezvoltate de salariatii ei. Operatia a avut loc in martie 2016 intr-o clinica din Columbia, pentru a evita legile federale americane.

Potrivit informatiilor furnizate de aceasta, un virus modificat genetic a fost injectat intravenos in organismul pacientei. Vaccinul a inclus o enzima denumita telomeraza. Odata raspandita in intregul corp, ea a imbogatit ADN-ul continut la cele doua extremitati ale cromozomilor si, drept consecinta, a incetinit procesul de imbatranire celulara. Elizabeth Parrish afirma ca lungimea ADN-ului din celulele sale sangvine a crescut cu 9% (de la 6,71 la 7,33 kilobaze), iar aceasta crestere echivaleaza cu doua decenii de viata suplimentare, scrie news.ro.

Singura experienta pe care se sprijina Elizabeth Parrish, aflata in prezent in cautare de parteneri pentru a repeta la scara mai mare acest experiment, dateaza din 2012.

Cercetatorii spanioli au reusit sa creasca cu 20% durata de viata a mai multor soareci, gratie acestei tehnici.

insa va fi nevoie de mai mult de atat pentru a-i convinge pe colegii lor, care penduleaza intre indoieli si scepticism.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.