Acasă Stirile zilei Eliminarea tarifelor de roaming in UE este o CERTITUDINE

Eliminarea tarifelor de roaming in UE este o CERTITUDINE

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Comitetul pentru Industrie, Cercetare si Energie (ITRE) al Parlamentului European a aprobat, marti, reforma din telecomunicatii, care prevede, printre altele, eliminarea tarifelor de roaming in UE, de la 15 decembrie 2015, potrivit unui comunicat al PE.

Initial, tarifele de roaming urmau sa fie eliminate de la 1 iulie 2014, asa cum propusese Comisia Europeana, insa data a fost amanata pentru 15 decembrie 2015.

Pentru a proteja companiile telecom fata de „folosirea abuziva” a serviciilor de roaming, membrii ITRE au solicitat CE sa propuna o serie de masuri care sa permita firmelor sa aplice tarife in situatii exceptionale. Aceste tarife vor fi insa sub nivelul celor aplicate in prezent.

Totodata, Comitetul pentru Industrie, Cercetare si Energie a decis interzicerea practicilor de blocare sau de incetinire a continutului de internet. Companiile vor putea, in continuare, sa furnizeze „servicii specializate”: televiziunea prin internet (IPTV), video la cerere, anumite aplicatii, precum imagistica medicala de inalta rezolutie, sali de operatie virtuale, aplicatii cloud care necesita prelucrarea unor cantitati mari de date si care sunt vitale pentru activitatea intreprinderilor, in masura in care acest lucru nu afecteaza vitezele de internet promise altor clienti.

Raportul adoptat de ITRE ar urma sa fie votat de plenul Parlamentului European in sesiunea din 2 si 3 aprilie.

Conform comunicatului PE, ajungerea la un acord cu ministerele telecomunicatiilor din cele 28 de state membre trebuie sa se numere printre prioritatile viitorului Parlament European, rezultat in urma alegerilor din 22-25 mai.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos